Startschot restauratie Commanderij Gruitrode

Gepubliceerd op  maandag 19 feb 2024 om 15:00
Vandaag is een historisch moment, want we hebben de eerste symbolische steen van Commanderij Gruitrode gelegd. Daarmee geven we het startschot voor de restauratie van de hoeve en de bouw van een nieuwe multifunctionele zaal achter de hoeve. De deuren openen in het najaar van 2025.

De site wordt de toeristische toegangspoort Duinengordel van het Nationaal Park Hoge Kempen. Commanderij Gruitrode wordt een toeristische en recreatieve trekpleister voor erfgoed-, natuur- en cultuurliefhebbers en een ontmoetingsplaats voor lokale verenigingen, burgers en ondernemers.

In de eerste fase van de restauratie staan de kasteelhoeve en de bouw van een polyvalente zaal centraal. De hoeve omvat een bezoekersonthaal, multifunctionele ruimtes en horeca, terwijl de nieuwe zaal plaats biedt aan 350 personen en een prachtig uitzicht biedt op de historische site. De ruimte met grote glaspartijen kan gebruikt worden als een unieke event- of vergaderlocatie.

Nieuwsgierigen die de bouwwerken van dichtbij willen bekijken, kunnen dat binnenkort doen via een veilig uitkijkpunt naast de werf. Tijdens Open Wervendag op 26 mei kunnen geïnteresseerden de werf bezoeken. Meer informatie volgt binnenkort.