Word digihelper in bib Meeuwen of Opglabbeek

Gepubliceerd op  donderdag 1 feb 2024 om 11:13
Wil je net als Patrick Oudsbergenaren verderhelpen met hun digitale vragen? Kom dan ons team van digihelpers in de bib versterken. Patrick geeft je graag nog wat info mee.

Ik wil ook digihelper worden

Waarom ben je digihelper geworden, Patrick? 

"Ik heb een basis in IT en zag jullie oproep. Ik wil graag mijn kennis delen en burgers uit onze gemeente helpen in dit digitale tijdperk."

Hoe verloopt zo'n gesprek? 

"Kom je langs? Dan hebben we eerst een kort gesprek aan de balie en pols ik naar het probleem waarvoor je komt. Nadien neem ik zo'n 20 tot 25 minuten om je vraag samen met jou op te lossen. Daarbij ga je vooral zelf aan de slag, terwijl ik je stap voor stap begeleid. Op die manier leer je het meest uit je bezoek."

Welke vragen krijg je zoal?

"Tijdens zo'n namiddag krijg ik de meest uiteenlopende digitale vragen. Ze variƫren van eenvoudige smartphonezaken tot het installeren van apps als itsme. Ik krijg ook veel vragen over het doorgeven van meterstanden voor gas en elektriciteit. Patrick laat de mensen vooral zelf aan de slag gaan en begeleidt hen stap voor stap."

Waarom doe je het zo graag? 

"Je ontmoet veel nieuwe mensen en haalt er voldoening uit om hen te helpen. Het enige wat je nodig hebt, is een oor om te luisteren, geduld en een basiskennis van de digitale wereld."

Digihelper worden?

Meld je aan via www.oudsbergen.be/digihelper

Het digipunt is open:

  • elke twee en vierde woensdag van de maand,
  • van 15 tot 17 uur, 
  • in de bibliotheken in Meeuwen en Opglabbeek