Fietspaden Wijshagerkiezel

De Wijshagerkiezel krijgt nieuwe fietspaden. Er komt een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad vanaf de rotonde aan de omleidingsweg tot aan de Venstraat en vrijliggende enkelrichtingsfietspaden vanaf de Leemakkerstraat tot aan de grens met Bree.

Tussen de Venstraat en de Martinlaan komen aan beide zijden van de weg nieuwe aanliggende fietspaden. Er komt ook een beveiligde fietsoversteekplaats ter hoogte van de Venstraat. De bestaande fietspaden tussen de Martinlaan en de Leemakkerstraat blijven behouden.

Fluvius legt een gescheiden riolering aan tussen de Venstraat en de Martinlaan, zodat afvalwater en regenwater apart opgevangen en afgevoerd kan worden.

Werken in fases

Om de hinder te beperken, zijn de werken opgedeeld in fases.

Fase 1: vanaf de rotonde tot aan de Martinlaan

  • Hier wordt gewerkt vanaf 23 januari. Doorgaand verkeer moet omrijden via Weg op Bree en Martinlaan.

Fase 2: vanaf de Leemakkerstraat tot aan de grens met Bree

  • Hier gebeuren voorbereidende werken vanaf 6 februari. Doorgaand verkeer blijft dan nog mogelijk.
  • De aanleg van fietspaden start hier vermoedelijk in juni. Vanaf dan moet doorgaand verkeer omrijden via Soetebeek - Bree - Vostert.

Openbaar vervoer

Ook de bussen van De Lijn zullen hinder ondervinden van de wegenwerken en de omleidingen moeten volgen. Meer info over de aangepaste dienstregeling en routes vind je op www.delijn.be/omleidingen .

Einde van de werken

De werken zijn afgerond tegen het bouwverlof 2023. Deze planning kan nog wijzigen door slechte weersomstandigheden.

Toegankelijkheid van woningen

De woningen langs de Wijshagerkiezel blijven tijdens de werken zoveel mogelijk bereikbaar. De aannemer herstelt de toegang tot de huizen met tijdelijke steenslag nadat hij deze voor de werken heeft opgebroken. Op de momenten dat er vlak voor de woning gewerkt wordt, is toegang met de wagen niet mogelijk. De aannemer voorziet dan wel steeds een doorgang of voetgangersbruggetje, zodat alle woningen en handelszaken te voet (of met de fiets aan de hand) steeds bereikbaar blijven.

Contact

Infovergaderingen

Met de steun van

Dit project krijgt financiƫle steun van het fietsfonds van de provincie Limburg en het Vlaams gewest.