Snelheidsremmers Weg naar Niel

De situatie

De Weg naar Niel in Opglabbeek krijgt dagelijks heel wat sluipverkeer te verwerken. Daar bovenop wordt er vaak te hard gereden. Om dat probleem aan te pakken, heeft het gemeentebestuur in overleg met de bewoners besloten om er twee snelheidsremmers te installeren.

Waarom snelheidsremmers?

Snelheidsremmers, het woord zegt het zelf, zorgen ervoor dat automobilisten vertragen. Bovendien zorgen snelheidsremmers ervoor dat het 'minder aangenaam' wordt om door de straat te rijden, waardoor de straat minder als sluiproute gekozen wordt. De combinatie van die factoren moet de veiligheid in de straat verhogen.

Locaties

De locaties van de snelheidsremmers werden bepaald in functie van:

  • De in- en uitrit van manege Pacha's Hoeve
  • Het zogenoemde 'paardenpad'
  • De bochten in de straat
  • De openbare verlichting

Timing en hinder

De werken starten op 22 februari. De omwonenden worden op voorhand tijdig verwittigd per brief.

Er wordt 2 tot 3 werkdagen per snelheidsremmer gewerkt. Daarna moet die nog ongeveer 2 dagen uitharden. Je kan dus 1 werkweek tellen per remmer.

Tijdens de aanleg wordt de weg volledig afgesloten en moet je dus omrijden. De omleidingen worden ter plaatse duidelijk aangegeven met signalisatie. Iedere woning blijft wel steeds bereikbaar.

Infovergadering

De omwonenden werden uitgenodigd op een infovergadering op maandag 1 februari. Hier kan je de presentatie herbekijken: 2021-02-01 Infovergadering - snelheidsremmers Weg naar Niel.pptx6 Mb(pptx)