Wars - Tal en Thee

1ste & 2e leerjaar

  • do8 december 202209:00totvr9 december 202216:00

Soms moet het eerst donker zijn voor je iets kunt zien.

WARS speelt zich af tegen de achtergrond van een bruisende grootstad, waar aan de rand, in de haven, een bonkige man woont. Wars is een eigenzinnige kraandrijver die samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan woont. De kleine Luttel keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes. Tot ze opeen dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en beweegt, een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen.

Live muziek en zang, poppenspel en de animatiefilm van zowel Sofie Vandenabeele (BOOM) als Jeroen Ceulebrouck (DeRoofkes) verwoorden, verbeelden en verklanken deze gloedvolle fonkelende wereld.

Het archief van de dingen

Na afloop krijgt elke klas een bijzonder pakketje mee. Kinderen zijn meester in het bezielen van alles wat ze vinden en wat er zich in hun zakken herbergt. Ze voelen zich onderdeel van hun omgeving en weten zich heel erg verbonden met dieren en planten.

Elke klas krijgt een doosje mee met daarin het begin van een verzameling die je samen met je klas verder kan uitbouwen, met opdrachten en een luister-cd (met QR-code om ook digitaal te luisteren).

Ga samen met je klas ‘spoorzoekers’ op expeditie in en rond de school en leg in de klas een archief aan. Verzamel, teken, bedenk en geef jullie eigenarchief vorm.

Locatie

den Ichter
Gildenstraat 16 , 3660 Opglabbeek

Prijs

  • Basistarief 3,5

Video