Wandel interactief in Oudsbergen

Gepubliceerd opvrijdag 12 mrt 2021 om 09:30
Wandel eens op een nieuwe, leuke, interactieve manier. Probeer de erfgoedwandeling, word ontdekker of archeoloog voor een dag of daag jezelf uit om zo veel mogelijk groene lussen te ontdekken.

Dankzij corona werden prachtige natuurgebieden in ons land (her)ontdekt. Ook in Oudsbergen werd meer gewandeld, gefietst en gelopen. Met de lente in het vooruitzicht, zullen opnieuw veel mensen naar buiten trekken. Gemeente Oudsbergen wil haar wandelingen specialer maken voor jong en oud. Daarom werd nieuwe erfgoedwandeling uitgestippeld en werden enkele bestaande wandelingen voorzien van doe-opdrachten voor kinderen.

Nieuwe wandelingen

Een volledig nieuwe route is de erfgoedwandeling in natuurgebied de Donderslag tussen Meeuwen, Wijshagen en Opglabbeek. Met behulp van de ErfgoedApp, die je kan downloaden op je smartphone, vind je de weg en kom je tegelijk verrassende dingen te weten over de geschiedenis van het gebied. Het is een andere manier om naar de omgeving te kijken. Waar je normaal zomaar voorbij zou lopen, sta je nu even langer bij stil. De wandeling van 8 km is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in erfgoedverhalen, vanaf 16 jaar.

Daarnaast werd aan enkele bestaande wandellussen een nieuwe invulling gegeven. Kinderen kunnen met een doe-boekje op expeditie in de Abeekvallei (Ellikom) en de Solterheide (Neerglabbeek). Met de doe-boekjes leren kinderen spelenderwijs nieuwe dingen over de natuur en de omgeving. Het is een nieuwe motivatie om ze de natuur te laten ontdekken.

Ook de buurtsportdiensten dagen gezinnen en sportievelingen uit om tussen 15 maart en 24 mei 2021 verschillende groene lussen in de deelnemende gemeenten te ontdekken. De bestaande lussen zijn steeds bewegwijzerd.

Bestaande wandelingen

Sommige wandelingen zijn zeker de moeite waard om eens gedaan te hebben. Zo kan je op je smartphone genieten van een online theatervoorstelling in het Joekelbos of kunnen kinderen vanaf 9 jaar archeoloog worden in het archeologisch park De Rieten.

Alle praktische info over de wandelingen vind je op www.oudsbergen.be/coronaveilige-natuurbeleving