Waar?

Gemeentelijke trajectcontroles

Het gemeentebestuur van Oudsbergen installeert 9 trajectcontroles op de belangrijkste invalswegen van de deelkernen. Politie CARMA stelt de snelheidsovertredingen vast en het gemeentebestuur int de boetes.

 1. Dampstraat
 2. Ophovenstraat (in het centrum van Gruitrode)
 3. Weg naar Opitter
 4. Wijshagerkiezel
 5. Weg naar Opoeteren
 6. Weg naar Zwartberg
 7. Weg naar Gruitrode
 8. Betonweg
 9. Breekiezel

Het tussenliggend traject in de Ophovenstraat tussen Plockroy en Gruitrode wordt ook gecontroleerd. Dit traject is de bevoegdheid van de federale politie. De inkomsten gaan dus niet naar het gemeentebestuur.

De gemeentelijke trajectcontroles worden aangekondigd met signalisatieborden langs de weg. Het doel is immers om mensen trager te laten rijden, niet om boetes uit te delen. Op de gewestwegen zijn er geen signalisatieborden.

Gewestelijke trajectcontroles

Het Agentschap Wegen en Verkeer installeert drie trajectcontroles langs gewestwegen in Oudsbergen. De federale politie stelt de snelheidsovertredingen op deze trajecten vast en int de eventuele boetes.

 1. N76 Plockroy
 2. N76 Soetebeek
 3. N719 Weg naar Helchteren

De trajectcontrole op de N76 Plockroy was sinds maart 2022 in werking. Eén camerapaal raakte echter beschadigd en wordt zo snel mogelijk hersteld. De startdatum van de andere twee gewestelijke trajectcontroles is nog niet bekend.