Jaarlijkse evenementen

Duinentocht voor ruiters en menners

maart

Op de eerste zondag van maart voel je je als een ridder te paard tijdens de Duinentocht. Stap, draaf of galoppeer door de uitgestrekte bossen, langs duinen en vennen in Oudsbergen. Ontdek de unieke doorwaadplaats in Solterheide. De pleisterplaatsen zorgen onderweg voor een verkwikkende pauze.

Erfgoeddag - opening toeristisch seizoen

april

Oudsbergen, nog kleurrijker dan anders. De opening van het toeristisch seizoen brengt jaarlijks een gevarieerd programma op een unieke toeristische locatie. Een mix van rondleidingen, belevingsvolle activiteiten, animatie en live muziek garandeert feest voor jong en oud.

Foodtruckfestival SMA(A)K

mei

Sma(a)k is veel meer dan overheerlijk streetfood van foodtrucks uit alle windhoeken. Het is een belevingsfestival met gezellige zithoeken, sfeerdecoratie, swingende beats, theater, live muziek en leuke animatie. Het hoofdingrediënt? Beleving die altijd naar meer smaakt.

Sint-Hubertusfeest

november

Deze jaarlijkse viering in Neerglabbeek laat je genieten van het goede buitenleven in een volbloed paardengemeente. Na de eucharistieviering worden paarden en honden gezegend. Jachthoornblazers spelen een vrolijke noot terwijl soep en streekdrankjes je verwarmen. Daarna volgt een heuse slipjacht: een spannend jachtspel met paard en ruiter in een idyllisch herfstdecor. Er is ook een belevingsvolle route voor menners en fietsers.

Kermissen

Opglabbeek

6 tot 8 juni 2020

Gruitrode

28 tot 29 juni 2020

Wijshagen

20 en 21 september 2020

Opglabbeek

26 tot 28 september 2020

Ellikom

4 en 5 oktober 2020 (onder voorbehoud)

Meeuwen

11 tot 15 oktober 2020

Gruitrode

18 en 19 oktober 2020

Neerglabbeek

25 en 26 oktober 2020 (onder voorbehoud)