Jaarlijkse evenementen

Duinentocht voor ruiters en menners

maart

Op de eerste zondag van maart voel je je als een ridder te paard tijdens de Duinentocht. Stap, draaf of galoppeer door de uitgestrekte bossen, langs duinen en vennen in Oudsbergen. Ontdek de unieke doorwaadplaats in Solterheide. De pleisterplaatsen zorgen onderweg voor een verkwikkende pauze.

Erfgoeddag - opening toeristisch seizoen

april

Oudsbergen, nog kleurrijker dan anders. De opening van het toeristisch seizoen brengt jaarlijks een gevarieerd programma op een unieke toeristische locatie. Een mix van rondleidingen, belevingsvolle activiteiten, animatie en live muziek garandeert feest voor jong en oud.

Foodtruckfestival SMA(A)K

mei

Sma(a)k is veel meer dan overheerlijk streetfood van foodtrucks uit alle windhoeken. Het is een belevingsfestival met gezellige zithoeken, sfeerdecoratie, swingende beats, theater, live muziek en leuke animatie. Het hoofdingrediënt? Beleving die altijd naar meer smaakt.

Commanderijfeesten

augustus

Een gezellig zomers feest met veel muziek en animatie, een rommelmarkt, eetstandjes, spelletjes en activiteiten. Dans mee op de melodieën van weleer. Vakantiepret voor iedereen.

Sint-Hubertusfeest

november

Deze jaarlijkse viering in Neerglabbeek laat je genieten van het goede buitenleven in een volbloed paardengemeente. Na de eucharistieviering worden paarden en honden gezegend. Jachthoornblazers spelen een vrolijke noot terwijl soep en streekdrankjes je verwarmen. Daarna volgt een heuse slipjacht: een spannend jachtspel met paard en ruiter in een idyllisch herfstdecor. Er is ook een belevingsvolle route voor menners en fietsers.

Kermissen

Opglabbeek

15 tot 17 juni 2019

Gruitrode

30 juni tot 1 juli 2019

Wijshagen

15 en 16 september 2019

Opglabbeek

21 tot 23 september 2019

Ellikom

6 en 7 oktober 2019

Meeuwen

13 tot 17 oktober 2019

Gruitrode

20 en 21 oktober 2019

Neerglabbeek

27 en 28 oktober 2019