Verenigingendatabank en vrijetijdsbrochure

Alle erkende verenigingen krijgen een eigen plekje in onze verenigingendatabank. Die info kunnen ze zelf beheren. Eenmaal per jaar verschijnt er een vrijetijdsbrochure. In die brochure wordt het overzicht van alle erkende verenigingen gecombineerd met het gemeentelijk activiteitenaanbod.

Verenigingendatabank

Nadat de erkenningsaanvraag is goedgekeurd, kan je je vereniging registreren voor de verenigingendatabank. Je aanvraag wordt verwerkt. Je ontvangt nadien een mail dat jouw vereniging online staat. Vanaf dat moment kan je alle informatie aanpassen. Wij moedigen iedere vereniging aan om hier zo veel mogelijk informatie te noteren en deze up-to-date te houden. Via deze handleiding kan je de stappen bekijken.

App

Als je jouw vereniging registreert voor de verenigingendatabank, ben je nog niet automatisch geregistreerd voor de gemeentelijke app. Registreer je daar voor door de stappen te volgen. 

Vrijetijdsbrochure

In de jaarlijkse vrijetijdsbrochure wordt een overzicht gegeven van alle erkende verenigingen in Oudsbergen. Bij het aanpassen van de verenigingendatabank, vult iedere vereniging het veld “beknopte beschrijving” in. Daarin beschrijf je in enkele zinnen wat jouw vereniging doet en/of waarvoor ze staat. Die info wordt gebruikt in de brochure. Andere gegevens die in de brochure verschijnen zijn:

  • Naam
  • Beknopte beschrijving
  • Contactgegevens
  • Andere eigen kanalen (website, facebook…)
  • Foto
  • Sport: eventuele deelname aan maand van de sportclub

Andere, meer uitgebreide info, kan steeds online geplaatst worden. In de brochure wordt verwezen naar de online databank.

Bezorg ons zeker een leuke foto van jouw vereniging of van het logo. 

De vrijetijdsbrochure 2022-2023 kan je onderaan deze pagina downloaden. Hier vind je de rechtzetting van enkele fouten in de Vrijetijdsbrochure. In de online verenigingendatabank vind je altijd de juiste info.