Participatieforum verenigingen en vrije tijd

Let op: het forum zal niet doorgaan op dinsdag 19 oktober. Omwille van omstandigheden wordt het uitgesteld naar maandag 29 november. Ook deze datum is onder voorbehoud.

De participatiefora hebben als opdracht om het gemeentebestuur op regelmatige en systematische wijze te adviseren. Dat kan over onderwerpen die het gemeentebestuur aanreikt, maar het participatieforum kan ook spontaan adviezen formuleren.

Het participatieforum verenigingen en vrije tijd behandelt twee zaken:

 • de doelgroep 'verenigingen': via dit forum wil het gemeentebestuur zijn verenigingen verder ondersteunen en betrekken bij het beleid. Het forum adviseert het gemeentebestuur en biedt een forum voor netwerkmogelijkheden en informatie op maat. 
 • het thema 'vrije tijd': vrijetijdsbesteding kan georganiseerd via een vereniging, maar ook op andere manieren gebeuren. Daarom worden binnen dit forum ook adviezen uitgeschreven over de bredere vrijetijdsbesteding.

Hoe werkt het forum?

De meeste afspraken zullen de leden van het participatieforum onderling maken. Omdat binnen het forum ‘verenigingen en vrije tijd’ diverse onderwerpen behandeld worden, hebben we al een mogelijke aanpak uitgewerkt. We willen immers dat je als lid van dit forum zo veel mogelijk bezig kan zijn met onderwerpen die je interesseren of aanbelangen. Dat kan er zo uitzien:

 • We starten in één groep met onderwerpen die iedereen aanbelangen, zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerking, subsidiemogelijkheden, infrastructuur…
 • Daarna splitsen we in verschillende gesprekstafels. Aan elke tafel worden andere onderwerpen besproken. Bijvoorbeeld:
  • Cultuur
  • Jeugd
  • Sport
  • Toerisme
  • ...
 • We sluiten af met een gezamenlijk netwerkmoment.

Voor ieder wat wils

Inhoudelijk biedt het participatieforum ‘verenigingen en vrije tijd’ voor ieder wat wils. Aan de hand van de agenda kan je op voorhand kiezen aan welke tafels je aansluit.

Geef het forum mee vorm

Hoe vaak komt het forum samen? Waar? Uit hoeveel leden bestaat het? Hoe informeren we elkaar? Dat zijn allemaal vragen waarop we vandaag nog geen antwoord hebben. We willen immers allemaal samen dit nieuwe forum vormgeven. Schrijf je dus zeker in voor het opstartmoment en laat jouw stem horen.

Heb jij interesse om deel uit te maken van dit participatieforum? Schrijf je dan in voor ons opstartmoment op maandag 29 november om 20 uur in den Ichter. Kan je niet aanwezig zijn? Laat dan je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op. 

Opstartmoment participatieforum verenigingen en vrije tijd

Door de corona-opstoot in Oudsbergen is dit opstartmoment uitgesteld. We zoeken een nieuwe datum.

Door je aan te melden via onderstaande link, neem je niet onmiddellijk een jarenlang engagement, maar houden we je wel op de hoogte van het verder verloop en de mogelijkheden tot participatie.