Veilige cultuurbeleving

Dankzij de versoepelingen en een positieve CIRM aanvraag kunnen de culturele gebouwen heropenen op woensdag 9 juni.

Op deze pagina geven we je graag een overzicht van de maatregelen die we samen met jullie opvolgen om een bezoek steeds zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Ticketbalie

De ticketbalie blijft voorlopig gesloten. De UiTbalie blijft wel bereikbaar op het nummer 089 81 09 10 of via uit@oudsbergen.be. 

Tickets kan je ook online aankopen via onze webshop www.webshop.oudsbergen.be. 

Tickets

 • Koop je ticket steeds vooraf en zoveel mogelijk online. Voor aanvang van een activiteit worden er ter plaatse voorlopig geen tickets meer verkocht. 
 • Is een voorstelling volzet? Registreer je ook zeker op de wachtlijst. Zo kunnen we je contacteren als we toch een groter publiek mogen toelaten. 
 • Op het moment van aankoop ontvang je enkel een reservatiebevestiging maar nog geen tickets. De medewerkers wijzen handmatig de plaatsen toe. Uiterlijk een week op voorhand ontvang je de tickets per e-mail of per post. Op deze manier garanderen we de best mogelijke opvulling van onze tribune, rekening houdend met de geldende maatregelen (o.a. social distance en max. capaciteit).
 • Reserveer per contactbubbel: we weten niet hoe de grootte van de bubbels zal evolueren in de toekomst. Op dit moment geldt dat je zeker kan samenzitten met maximum 4 personen of je eigen gezin (mits ze onder ‘hetzelfde dak’ wonen). 
  Tickets die binnen één reservatie aangekocht worden, beschouwen we automatisch als tickets voor personen binnen één contactbubbel. Alle personen binnen die bubbel mogen tijdens de voorstelling naast elkaar zitten zonder afstand. Links en rechts van je bubbel voorzien we 1,5 meter afstand. Dit betekent een lege stoel tussen de contactbubbels alsook een vrije tussenrij tussen de bubbels, zoals opgelegd in het Basisprotocol Cultuur.
 • Rolstoelgebruikers of personen met gehoorproblemen: gelieve niet online te reserveren, maar contact met ons op te nemen via uit@oudsbergen.be of 089 81 09 10. We bekijken dan samen met jou de mogelijkheden.
 • Wijzigingen in het programma: Indien een voorstelling of een cursus geannuleerd wordt omwille van het coronavirus, dan proberen we die te verschuiven naar een later moment. Tickets of inschrijvingen blijven geldig voor de nieuwe datum. Is het niet mogelijk om de voorstelling of cursus te verplaatsen of past de nieuwe datum niet? Dan krijg je het volledige bedrag terugbetaald.

Richtlijnen bezoekers

 • Kom op tijd: De zaal wordt uiterlijk 30 minuten voor aanvang van een voorstelling geopend. Meld je steeds gezamenlijk aan met je volledige 'ticketbubbel'. Op die manier kunnen we een vlot en veilig traject naar je zitplaats garanderen.
 • Mondmasker verplicht: Iedereen die ouder is dan 12 jaar en een culturele activiteit bijwoont, is verplicht om een gedurende de volledige activiteit een mondmasker te dragen. Je draagt het dus van het betreden tot het verlaten van het gebouw, ook als je op je stoel zit. Draag je masker correct, zodat zowel je neus als mond bedekt zijn.
 • Ontsmet je handen grondig bij aankomst met de aanwezige handspray-dispensers in onze infrastructuur.
 • Houd afstand: Houd overal minstens 1,5 meter afstand van bezoekers die niet tot je bubbel behoren. 
 • Respecteer de aangeduide signalisatie: Via de nodige infoborden zorgen we voor een correcte circulatie en maken we je wegwijs in het gebouw.
 • Vestiaire: Omwille van de coronamaatregelen is het niet meer toegestaan om een bewaakte vestiaire aan te bieden. Je jas in de vestiaire weghangen is op eigen risico. 
 • Je kan je zitplaats niet meer verlaten tot het einde van de voorstelling. Houd daarmee rekening door bijvoorbeeld vooraf nog naar het toilet te gaan.
 • Laatkomers: Zodra de voorstelling begonnen is, laten we geen publiek meer toe in de zaal. Er zullen geen pauzes zijn. Laatkomers hebben geen recht op terugbetaling of een andere compensatie.
 • Contact tracing: Zowel bij voorstellingen als bij vormingen moeten er verplicht aanwezigheidsregisters bijgehouden worden. De gegevens van de ticketkoper worden bijgehouden in de aanwezigheidsregisters. Deze gegevens worden enkel gebruikt om indien nodig voor te leggen aan de tracing instanties en worden na dertig dagen bewaring vernietigd.
 • Wees hoffelijk & geduldig en respecteer steeds de richtlijnen van de aanwezige medewerkers.

Algemene coronarichtlijnen

Vertoon je symptomen van het virus, zoals hoesten, niezen of een verhoogde temperatuur blijf dan zeker thuis en contacteer jouw huisarts. In normale omstandigheden betalen we geen tickets of inschrijvingsgeld terug. Omdat we nu echter willen aanmoedigen dat mensen met ziektesymptomen thuisblijven, passen we deze regeling tijdelijk aan. 

Ben je kort voor het optreden van deze symptomen nog naar een voorstelling geweest of heb je deelgenomen aan een vorming? Meld dit dan zeker aan de UiTbalie (089 81 09 10 of uit@oudsbergen.be).

 • Was je handen regelmatig met water en zeep.
 • Hou minstens 1,5 meter afstand.
 • Hoest of nies in je elleboog.

 Aandacht voor risicogroepen

Ook personen die deel uitmaken van een risicogroep moeten zelf de afweging maken om al dan niet deel te nemen aan culturele voorstellingen en activiteiten. Tot de risicogroep behoren personen ouder dan 65 jaar, personen met diabetes, personen met ernstige obesitas, personen met hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen met kanker of van wie het immuunsysteem verzwakt is. Overleg desnoods met je huisarts.

We volgen de evolutie van de coronacrisis op de voet en stellen onze maatregelen bij waar nodig. Hiervoor doen we steeds een beroep op de protocollen die voor onze sector worden uitgewerkt. Deze pagina zal dus regelmatig bijgewerkt worden.