Veilige cultuurbeleving

Wat zijn we blij om jou en onze artiesten opnieuw te mogen verwelkomen! Dat een bezoek aan onze gemeenschapscentra er voorlopig niet zal uitzien zoals voordien, staat jammer genoeg vast. We passen onze werking daarom steeds aan volgens de geldende maatregelen en richtlijnen. Zo strijden we samen tegen corona, maar ook voor cultuur!

Op deze pagina geven we je graag een overzicht van de maatregelen die we samen met jullie opvolgen om een bezoek steeds zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Ticketbalie

Vanaf 16 september kan je opnieuw fysiek terecht bij de UiTbalie. Tijdens de openingsuren kan je er terecht voor info, de reservatie van tickets, om je in te schrijven voor het vormingsaanbod, voor de huur van lokalen,... We vragen daarbij natuurlijk om de geldende richtlijnen te respecteren: handhygiëne, voldoende afstand houden, een mondmasker dragen, ...

Opgelet: Vanaf heden kan je niet meer terecht aan de ticketbalie in het Cultuurpunt in Gruitrode.

Tickets

 • Koop je ticket steeds vooraf en zoveel mogelijk online. Voor aanvang van een activiteit worden er ter plaatse voorlopig geen tickets meer verkocht. 
 • Is een voorstelling volzet? Registreer je ook zeker op de wachtlijst. Zo kunnen we je contacteren als we toch een groter publiek mogen toelaten. 
 • Op het moment van aankoop ontvang je enkel een reservatiebevestiging maar nog geen tickets. De medewerkers wijzen handmatig de plaatsen toe. Uiterlijk een week op voorhand ontvang je de tickets per e-mail of per post. Op deze manier garanderen we de best mogelijke opvulling van onze tribune, rekening houdend met de geldende maatregelen (o.a. social distance en max. capaciteit).
 • Reserveer per contactbubbel: we weten niet hoe de grootte van de bubbels zal evolueren in de toekomst. Op dit moment geldt dat je zeker kan samenzitten met je eigen gezin (mits ze onder ‘hetzelfde dak’ wonen) en daarnaast kan je ook nog een of meerdere bijkomende personen uit je “vaste bubbel van 5” toevoegen aan je bestelling.
  Tickets die binnen één reservatie aangekocht worden, beschouwen we automatisch als tickets voor personen binnen één contactbubbel. Alle personen binnen die bubbel mogen tijdens de voorstelling naast elkaar zitten zonder afstand. Links en rechts van je bubbel voorzien we één lege stoel afstand van andere contactbubbels, zoals opgelegd in het het Basisprotocol Cultuur.
 • In de webshop kan je maximaal 10 tickets tegelijk reserveren. Is je bubbel groter dan 10 personen? Dan dien je met ons contact op te nemen via uit@oudsbergen.be of 089 81 09 10.
 • Rolstoelgebruikers of personen met gehoorproblemen: gelieve niet online te reserveren, maar contact met ons op te nemen via uit@oudsbergen.be of 089 81 09 10. We bekijken dan samen met jou de mogelijkheden.
 • Wijzigingen in het programma: Indien een voorstelling of een cursus geannuleerd wordt omwille van het coronavirus, dan proberen we die te verschuiven naar een later moment. Tickets of inschrijvingen blijven geldig voor de nieuwe datum. Is het niet mogelijk om de voorstelling of cursus te verplaatsen of past de nieuwe datum niet? Dan krijg je het volledige bedrag terugbetaald.

Richtlijnen bezoekers

 • Kom op tijd: De zaal wordt uiterlijk 30 minuten voor aanvang van een voorstelling geopend. Meld je steeds gezamenlijk aan met je volledige 'ticketbubbel'. Op die manier kunnen we een vlot en veilig traject naar je zitplaats garanderen.
 • Mondmasker verplicht: Iedereen die ouder is dan 12 jaar en een culturele activiteit bijwoont, is verplicht om een gedurende de volledige activiteit een mondmasker te dragen. Je draagt het dus van het betreden tot het verlaten van het gebouw, ook als je op je stoel zit. Draag je masker correct, zodat zowel je neus als mond bedekt zijn.
 • Ontsmet je handen grondig bij aankomst met de aanwezige handspray-dispensers in onze infrastructuur.
 • Houd afstand: Houd overal minstens 1,5 meter afstand van bezoekers die niet tot je bubbel behoren. Enkel in de zaal zelf volstaat 1 meter afstand of 1 stoel bij voorstellingen met zittend publiek.
 • Respecteer de aangeduide signalisatie: Via de nodige infoborden zorgen we voor een correcte circulatie en maken we je wegwijs in het gebouw.
 • Vestiaire: Omwille van de coronamaatregelen is het niet meer toegestaan om een bewaakte vestiaire aan te bieden. Je jas in de vestiaire weghangen is op eigen risico. 
 • Je kan je zitplaats niet meer verlaten tot het einde van de voorstelling. Houd daarmee rekening door bijvoorbeeld vooraf nog naar het toilet te gaan.
 • Laatkomers: Zodra de voorstelling begonnen is, laten we geen publiek meer toe in de zaal. Er zullen geen pauzes zijn. Laatkomers hebben geen recht op terugbetaling of een andere compensatie.
 • Contact tracing: Zowel bij voorstellingen als bij vormingen moeten er verplicht aanwezigheidsregisters bijgehouden worden. De gegevens van de ticketkoper worden bijgehouden in de aanwezigheidsregisters. Deze gegevens worden enkel gebruikt om indien nodig voor te leggen aan de tracing instanties en worden na dertig dagen bewaring vernietigd.
 • Wees hoffelijk & geduldig en respecteer steeds de richtlijnen van de aanwezige medewerkers.

Algemene coronarichtlijnen

Blijf thuis wanneer jij of iemand uit je gezin ziek is. In normale omstandigheden betalen we geen tickets terug. Omdat we nu echter willen aanmoedigen dat mensen met ziektesymptomen thuisblijven, passen we deze regeling tijdelijk aan. 

 • Was je handen regelmatig met water en zeep.
 • Hou minstens 1,5 meter afstand.
 • Hoest of nies in je elleboog.

Aandacht voor risicogroepen

Ook personen die deel uitmaken van een risicogroep moeten zelf de afweging maken om al dan niet deel te nemen aan culturele voorstellingen en activiteiten. Tot de risicogroep behoren personen ouder dan 65 jaar, personen met diabetes, personen met ernstige obesitas, personen met hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen met kanker of van wie het immuunsysteem verzwakt is. Overleg desnoods met je huisarts.

 

We volgen de evolutie van de coronacrisis op de voet en stellen onze maatregelen bij waar nodig. Hiervoor doen we steeds een beroep op de protocollen die voor onze sector worden uitgewerkt. Deze pagina zal dus regelmatig bijgewerkt worden.