Vanaf 5 oktober bijkomende bussen De Lijn

Gepubliceerd opvrijdag 2 okt 2020 om 15:44
Vanaf 5 oktober komen er bijkomende bussen op lijn 8 in Oudsbergen.

De Lijn start een samenwerking met autocarbedrijven. Deze autocars rijden tijdens de schoolspits achter de meest drukbezette bussen met het label ‘versterkte rit’.

Als het te druk wordt op de bussen, kunnen reizigers hiervan gebruik maken. Dit beperkt zich niet enkel tot de schoolgaande jeugd, maar ook gezinnen, jongvolwassenen en senioren zijn welkom. Let wel – net zoals op de lijnbussen – hebben reizigers ook op de autocars een geldig vervoerbewijs nodig.

De lijncontroleurs houden een oogje in het zeil. Zij informeren, sensibiliseren en zorgen voor begeleiding onderweg. Ze letten bijvoorbeeld op een goede spreiding over verschillende voertuigen.

Jij kan ook bijdragen aan een veilig openbaar vervoer. Hoe? Door je mondmasker te dragen. Niet alleen is dit verplicht aan de haltes, in de voertuigen en in de autocars, het is extra belangrijk omdat maximaal afstand houden niet altijd lukt.

Ook raden we aan om de gekende hygiënemaatregelen toe te passen (niezen in de elleboog, handen regelmatig wassen of ontsmetten) en om thuis te blijven als je je ziek voelt.

Alle info