Word tuinranger

Gepubliceerd opwoensdag 26 mei 2021 om 14:36
Word jij ook blij van het gefluit van de vogels, het drukke gezoem van de bijen en hommels in je tuin? Dan ben jij misschien wel de tuinranger die wij zoeken.

Schrijf in voor de infoavond

Binnenkort start onze gemeente een gloednieuw vrijwilligersproject in samenwerking met Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos. Een team speciaal opgeleide tuinrangers neemt onze inwoners mee op safari in hun eigen tuin, op zoek naar fascinerende ‘wildlife’. Tegelijk geeft de ranger advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven en beter bestand is tegen droogte en hitte. Zo maken we van Oudsbergen één groot natuurgebied.

Wie zoeken wij? Een tuinsafari met advies duurt al gauw twee uur, dus om te beginnen is het belangrijk dat je tijd kan vrijmaken voor vrijwilligerswerk. Kennis van planten en diersoorten is natuurlijk meegenomen, maar geen must. Belangrijker is enige ervaring met tuinieren, veel goesting om bij te leren, een beetje ervaring met Facebook maar vooral het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud.

Benieuwd? Surf alvast eens naar www.tuinrangers.be en kom zeker naar de gratis infoavond op 23 juni om 19 uur in den Ichter. Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt tot maximum 30.

Schrijf in voor de infoavond