Theatervoorstelling

In het najaar van 2018 tourde de theaterproductie "Verbeter de wereld" langs de cultuurcentra in Vlaanderen. De speelperiode voor deze voorstelling is helaas afgelopen. 

MONOLOOG DOOR GENE BERVOETS OVER HET LEVEN VAN PHIL BOSMANS IN EEN REGIE VAN TINE LAUREYNS

Welkom in de kleedkamer van Gène Bervoets, een uur voor aanvang van de voorstelling "Verbeter de wereld". 

'Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg', 'Praat niet recht wat krom is', 'Een gelukkig mens is er twee waard': vijf jaar is het geleden dat Phil Bosmans op net geen negentigjarige leeftijd overleed. Veel van de spreuken en aansporingen die hij als uitgesproken charismatische frontman van de Bond zonder Naam uit zijn mouw wist te schudden, klinken nog altijd bekend in de oren. Stuk voor stuk 'oneliners' of 'tweets' avant la lettre die hij iedere maand tot in de Vlaamse huiskamers wist te brengen. 

De cijfers zijn ronduit indrukwekkend: zijn boek uit 1972, "Menslief, ik hou van je", kende tot nog toe maar liefst zesenvijftig drukken. Wereldwijd verkocht de priester-schrijver niet minder dan 10 miljoen boeken en zijn werk kan worden gelezen in zesentwintig verschillende talen. 

Minder bekend dan zijn spreuken is het maatschappelijk engagement van Phil Bosmans. Zijn bekommernis voor de ex-gedetineerden, de ex-prostituees, de drugsverslaafden en de illegalen. Tot op de dag van vandaag is Bond zonder Naam een vangnet voor mensen in nood. 

In 'Verbeter de wereld' gaat Gène Bervoets op zoek naar de Bosmans in zichzelf en daarmee naar de Bosmans in ons allemaal. 

"Net in deze wereld van oorlogstaal is het goed om nog eens stil te staan bij de ideeën van Phil Bosmans" (Gène Bervoets) 

PERS

pdf bestand20170906 - Wanatoe - Rick de Leeuw schrijft theatermonoloog over Phil Bosmans.pdf (1.24 MB)

pdf bestand20170918_DS_Phil Bosmans had een geweldig businessmodel.pdf (247 kB)

pdf bestandVisie1816.pdf (295 kB)

Met de gewaardeerde steun van: 

HBVL Provincie Limburg
Verbeter de wereld