Streekproducten

Bierendrèpke

De blauwe bessen vormen de basis van dit streekdrankje: een fruitige jenever met een
alcoholgehalte van 22°. De naam ‘Bierendrèpke’ is een Meeuwens dialectwoord voor ‘bessendruppel’.Verkrijgbaar op de blauwebessenplantage, Oudsbergerweg 121, 3670 Oudsbergen

Blauwe bessen

Blauwebessenplantage Schrijnwerkers

De blauwebessenplantage van de familie Schrijnwerkers werd in 1990 opgericht in Gruitrode. In 1992 werden de eerste blauwe bessen geplukt. De blauwe bes zit in de lift. Ze bevat veel vitamine A, vitamine B, ijzer en magnesium. Deze bessen hebben bovendien het hoogste gehalte aan antioxidanten van alle vruchten en groenten. Erg gezond dus!Bezoek de blauwe bessenplantage en proef tijdens de zomermaanden de vers geplukte bessen. Andere lekkernijen op basis van deze gezonde bessen, zoals confituur, wijn en jenever, vind je in het winkeltje. Vraag je rondleiding aan.

Praktisch

Boekweitpannenkoek

De boekweitpannenkoek is een specialiteit uit de Limburgse Kempen. De pannenkoek wordt gemaakt van boekweitmeel. Proef de koek met confituur, siroop of suiker en voor de liefhebbers met spek of met blauwe bessen.Verkrijgbaar bij enkele horecazaken in Oudsbergen.

Heikiés (kipkap)

De inwoners van Meeuwen worden ook wel eens ‘heikiéseters’ genoemd. ‘Heikiés’ is een dialectwoord voor ‘kipkap’. Vandaag is kipkap opnieuw populair als broodbeleg met een beetje mosterd. Het wordt ook creatief verwerkt in een aperitiefhapje of in een koud voorgerecht.

Mmm Koffie

Een krachtige koffie met een geutje blauwe bessensiroop en vergezeld van een unieke blauwe bessenpraline en een shotje blauwe bessenlikeur. De Mmm koffie is een genot voor elke smaakpapil op je tong.

Verkrijgbaar bij enkele horecazaken in Oudsbergen.

Zete Biere

Deze likeur op basis van blauwe bessen heeft een alcoholgehalte van 19°. De naam ‘Zete Biere’ is een Meeuwens dialectwoord voor ‘zoete bessen’.

Verkrijgbaar op de blauwebessenplantage, Oudsbergerweg 121, 3670 Oudsbergen