Vraag jouw steuntoelage van het Sociaal Verwarmingsfonds aan

Gepubliceerd opdonderdag 18 aug 2022 om 19:00
Verwarm jij je huis met stookolie, lamppetroleum (type c) of propaangas in bulk, en bevind je je in een kwetsbare situatie? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de steunmaatregel van het Sociaal Verwarmingsfonds vzw.

De organisatie helpt gezinnen met financiƫle steun om de sterke stijging van de energieprijzen te compenseren. De toelagen werden recent verhoogd door de stijgende energieprijzen. Sommige toelagen stegen met 50%, andere zijn verdubbeld.

  • De maximumtoelage werd van 20 cent naar 36 cent per aangekochte liters verhoogd. De toelage is afhankelijk van jouw specifieke aankoopprijs.
  • Je kan nu een toelage vragen voor een aankoop van maximum 2000 liter per jaar in plaats van 1500 liter per jaar. Let op: enkel voor een aankoop van mazout of propaan in bulk (om een tank te vullen).
  • Verwarm je je huis met huisbrandolie of lamppetroleum (type c)? En kocht je de brandstof in jerrycans of kleine hoeveelheden aan de pomp? Dan kom je in aanmerking voor een toelage van 456 euro/jaar in plaats van 210 euro/jaar.

Aanvraag en info

Wanneer je denkt recht te hebben op de toelage, moet je een afspraak maken met de gemeente binnen de 60 dagen nadat de brandstof bij jou geleverd werd.

Maak een afspraak

Mazoutcheque via FOD Economie

Kom je niet in aanmerking voor de toelage van het Sociaal Verwarmingsfonds, maar heb je tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie en/of propaangas aangekocht? Vraag dan jouw stookoliepremie van 225 euro aan via de FOD Economie.

Alle info vind je op www.oudsbergen.be/mazoutcheque

Vergeet niet dat je beide aanvragen kan cumuleren om zo maximaal jou energiefactuur te drukken.