Kruisstraat afgesloten vanaf 1 juni

Gepubliceerd opdinsdag 31 mei 2022 om 15:40
De Kruisstraat in Opglabbeek centrum krijgt nieuwe riolering en fietspaden. De nutswerken zijn al een tijdje bezig. Op woensdag 1 juni starten de echte wegenwerken. De straat is vanaf dan volledig afgesloten voor doorgaand verkeer.

Start wegenis- en rioleringswerken

Tijdens de hoofdwerken vanaf 1 juni 2022 is de Kruisstraat afgesloten voor doorgaand verkeer en kunnen alleen inwoners de straat nog in- en uitrijden. Het doorgaand verkeer volgt een omleiding in beide richtingen via de Verlengstraat, Dreesstraat, Laerstraat, Oude Kerkstraat en Hooiweg. De werken duren, als alles volgens planning verloopt, tot het voorjaar van 2023.

Op de omleidingsroute worden extra verkeersmaatregelen genomen: tijdelijke extra snelheidsremmers, een snelheidsinformatiedisplay en extra snelheidscontroles door de politie.

Toegankelijkheid van de woningen

De woningen in de Kruisstraat en Bieskensveld blijven maximaal bereikbaar. Te voet en met de fiets zijn de woningen altijd bereikbaar. Met de wagen is er een belemmering op deze momenten:

  • de sleuf voor de riolering wordt gegraven voor je deur
  • de fundering wordt geplaatst
  • het nieuwe fietspad en het nieuwe wegdek worden gestort

De aannemer laat elke inwoner mondeling of via een briefje in de bus minstens drie dagen op voorhand weten wanneer de woning niet bereikbaar is met de wagen.

Toegankelijkheid sportzone

De hele sportzone, inclusief sporthal, parking, voetbalterreinen, skatepark, petanqueclub,... blijft altijd bereikbaar. Dat kan via de Kruisstraat of via de Oude Kerkstraat.

Ophaling huisvuil

De vuilkar kan tijdens deze wegenwerken niet door de Kruisstraat rijden. Daarom verzamelt de aannemer alle containers en afvalzakken en zet ze op de parking van de sporthal. Na de ophaling zet de aannemer jouw container weer voor je huis. Schrijf je huisnummer dus duidelijk op je container!

Alle info over dit project