Skaters houden opruimactie op skatepark

Gepubliceerd opdinsdag 30 mrt 2021 om 15:00
Op zaterdag 28 maart engageerden enkele jongeren zich voor een heuse opruimactie op het skatepark in Opglabbeek. Al het rondslingerend zwerfvuil werd verzameld en opgeruimd.

In de voorbije weken ontving het gemeentebestuur enkele meldingen over overlast op het skatepark. Naar aanleiding van die meldingen werd een gesprek georganiseerd tussen verschillende partijen, inclusief de jongeren die vaak op het skatepark vertoeven. De jongeren voelen zich verantwoordelijk voor “hun” plekje en zetten zich graag in om dat plekje respectvol te behandelen. Zaterdag 28 maart bundelden enkelen van hen de krachten om het skatepark opnieuw proper te maken.

Ook in de toekomst willen de jongeren zulke meldingen vermijden. Ze zetten zich in om zorg te dragen voor elkaar en voor het skatepark. Het gemeentebestuur probeert hen daar zoveel mogelijk in te ondersteunen. Zo zal onze jeugdwerker vaker de straat op trekken om naar de jongeren te luisteren en te kunnen inspelen op hun noden en behoeften.

Dankzij corona is het skatepark een van de weinige plaatsen waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Toch moet dit op een rustige en respectvolle manier kunnen gebeuren, zowel ten opzichte van elkaar als voor de omgeving. Daarom worden er regelmatig opruimacties georganiseerd. Op naar een proper en veilig skatepark voor jong en oud!

Zit jij als jongere met vragen, opmerkingen of ideeën? Twijfel niet om contact op te nemen met onze jeugdwerker via instagram (jeugdoudsbergen) of Facebook (Jeugdwerker Brecht).