Schuldhulpverlening

Inhoud

Hebt u geen overzicht meer van uw schulden of weet u niet hoe u alles nog kan betalen? Wij helpen u op verschillende manieren met schulden. 

We starten met schuldbemiddeling. Een maatschappelijk werker stelt een afbetalingsplan op en schrijft uw schuldeiser aan. Dat plan moet haalbaar zijn voor u en aanvaardbaar voor uw schuldeiser. Schuldbemiddeling wordt meestal gecombineerd met budgetbegeleiding of budgetbeheer. De afspraken worden samen vastgelegd.

Bij budgetbegeleiding blijft u uw eigen geld beheren. Maar een maatschappelijk werker helpt u hierbij: minstens 1 keer per maand hebt u een gesprek over uw budget.

Bij budgetbeheer beheert een maatschappelijk werker uw geld en regelt die al uw betalingen. We openen een aparte bankrekening op uw naam waarop uw inkomsten toekomen en vanwaar uw betalingen worden uitgevoerd. U ontvangt een leefgeld op een aparte rekening voor de huishoudelijke uitgaven en behoudt inspraak en controle op het gebruik van uw budget.

Als uw schulden te hoog zijn en u geen menswaardig leven meer kan leiden, kan een maatschappelijk werker u helpen om een collectieve schuldenregeling aan te vragen. Deze procedure loopt via de Arbeidsrechtbank. 

Procedure

Neem contact op met ons op via de onderstaande contactgegevens en een maatschappelijk werker zal u verder helpen. 

Contact