Samen voor een Veerkrachtig Oudsbergen

Gepubliceerd opdonderdag 1 okt 2020 om 18:00
Tussen 1 en 10 oktober zetten we het belang van een goede geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker.

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet door het coronavirus. Voor velen gaat dat gepaard met onzekerheid, angst of stress en dat kan ons psychisch welzijn ernstig schaden. De beste remedie tegen al die onzekerheid? Een flinke portie veerkracht, ontmoeting en verbinding. 

Wat is veerkracht?

Veerkracht is het vermogen om door te zetten, ook als het leven tegenzit. Het is belangrijk voor ons mentaal welbevinden. Veerkrachtige mensen voelen zich beter in hun vel. Nog straffer, ze weten een negatieve gebeurtenis om te buigen tot een positieve ervaring. 

Komt je veerkracht in het gedrang?

  • Je kan je veerkracht versterken, net zoals je een spier traint. Train je veerkracht via www.fitinjehoofd.be. Op het platform vind je een zelftest en tien tips voor meer veerkracht terug. 
  • Ga op zoek naar (online) ontmoeting en verbinding. Steun van anderen is immers één van de belangrijkste hulpbronnen wanneer je het moeilijk hebt. Bel je vriend(in), buur of (groot)ouders eens op. Of vul je raam aan de straatkant met leuke boodschappen voor voorbijgangers. Surf naar www.samenveerkrachtig.be, download de leuke A4-affiche of doe er inspiratie op. Laat voorbijgangers genieten van een leuke boodschap. Kies voor één van de voorgedrukte spreuken zoals ‘Ik zie je zo graag zwaaien!’ of kies voor een exemplaar waarop je zelf je boodschap kan schrijven. Een glimlach gegarandeerd!
  • Dansen? Schilderen? Mediteren? Documentaire, film, concert of lezing bijwonen? Doe mee aan één van de honderden activiteiten van 'Samen veerkrachtig' om je veerkracht te versterken. Vaak gratis en altijd boeiend!

 

Meer informatie op www.samenveerkrachtig.be