De Ronde van Oudsbergen

Omringd door topnatuur fiets je voorbij bijzondere historische bezienswaardigheden en fotogenieke locaties doorheen heel Oudsbergen. Nergens in Vlaanderen vind je zoveel natuur met zoveel variatie: levendige beekvalleien, uitgestrekte bossen, gouden landduinen, diepblauwe vennen en paarsbloeiende heide.

Praktisch

Heide en zand

Beleef de grote verscheidenheid aan 3.000 hectare zeldzame natuur in Duinengordel, deel van het Nationaal Park Hoge Kempen. De parel van Duinengordel is de Oudsberg: de hoogste en grootste open stuifduin van Vlaanderen, omringd door prachtige heideterreinen, statige bossen en graslanden. Op de top, op 85 meter boven de zeespiegel, wacht een uitgestrekt panorama je op.

Water en vennen

Nood aan een pauze? Onderweg vind je enkele pareltjes van picknickplekken met zicht op het water en midden in de ongerepte natuur. Geniet op de vlonders aan de Ruiterskuilen, tussen knooppunten 33 en 70, of aan de Bosbeek, tussen knooppunten 37 en 38.

Historisch Oudsbergen

Spot klaterende watermolens in Ellikom en Meeuwen, mysterieuze Keltische grafheuvels in Wijshagen en de fascinerende Commanderij van Gruitrode. Houd even halt aan de Commanderij en ontdek er onze bijzondere toekomstplannen voor de nieuwe toegangspoort tot het Nationaal Park. 

Lekker eten

Proef onderweg van de Oudsbergse gastvrijheid met een lekkere hap en een drankje bij de talrijke horecazaken in Oudsbergen. Heerlijke streekgerechten verwennen klein en groot en een ambachtelijk ijsje is er de kers op de vlaai. Alle smakelijke adresjes én een plek om zorgeloos te overnachten vind je hier terug:

Proef Oudsbergen