Registreer je als orgaandonor!

Gepubliceerd opmaandag 3 jan 2022 om 14:23
Wanneer je sterft door hersen- of hartfalen, kunnen je organen, weefsels en cellen gebruikt worden voor een transplantatie. Heb jij je al geregistreerd als orgaandonor? Registreer je nu en red levens!

Orgaantransplantatie is vaak een levensreddende behandeling voor patiƫnten die lijden aan bepaalde chronische en/of onomkeerbare en levensbedreigende ziekten. Denk maar aan ernstige hart-, long- of leverziekten. Een enkele donor kan tot 8 levens redden met zijn organen en tot 100 levens redden of verbeteren met zijn weefsels.

Door een 'verklaring voor orgaan-, weefsel- en celdonatie' af te leggen, registreer je jezelf als orgaandonor. Dit betekent dat je uitdrukkelijk toestemming geeft voor een donatie van organen, weefsels en cellen. Het gaat hier niet om een levende donatie. De donatie wordt immers pas uitgevoerd wanneer je zelf bent gestorven. Je kan je wilsverklaring laten registreren bij je huisdokter, het gemeentebestuur of via www.mijngezondheid.be.

Wens je een afspraak te maken voor een registratie? Of wil je graag meer informatie? Surf dan naar www.oudsbergen.be/orgaandonatie.