Maak een afspraak om uw slachtbrief af te halen
Inhoud
Wilt u als particulier een dier slachten, dan moet u die slachting registreren.
Voorwaarden
- Grote dieren (paarden, runderen) moeten in het slachthuis geslacht worden.
- Varkens, geiten en schapen mogen thuis geslacht worden. Ook deze slachting moet u registreren.
- Voor het slachten van kippen, konijnen en klein wild is geen toelating nodig.
Procedure
Particuliere slachting buiten het slachthuis
Kiest u voor een particuliere slachting buiten het slachthuis, dan moet u elke slachting persoonlijk aangeven bij het gemeentebestuur - minstens 2 werkdagen vóór de slachting. Vergeet niet het sanitelnummer of oornummer (= beslagnummer) van het te slachten dier mee te brengen.
Het slachtbewijs vermeldt een datum vanaf wanneer de slachting mag plaatsvinden. Deze datum is vastgelegd op 2 werkdagen na de registratie van de slachting.
Slachtingen in het slachthuis
Kiest u voor een slachting in het slachthuis en heeft u een registratienummer, dan moet u niet elke keer opnieuw een slachtbrief halen bij uw gemeente. U kunt voor elke slachting rechtstreeks naar het slachthuis gaan. U neemt dan mee: het paspoort en het beslagnummer van het dier en het bewijs dat u geregistreerd staat in Sanitel.
Wat meebrengen
- identiteitskaart
- Sanitelnummer van het dier
Kostprijs
De registratie van een particuliere slachting is gratis.
Contact
- Adres
- Dorpsstraat 44 , 3670 Oudsbergen
- Tel.