Geannuleerd | CultuurMicrOOb - ‘Het land van de grote woordenfabriek’

2e leerjaar

Bibliotheek Opglabbeek
  • do1 oktober 202009:00totwo31 maart 202116:00

Er is een land waar de mensen bijna niet spreken, waar woorden gemaakt worden in de woordfabriek en handenvol geld kosten. In dit vreemde land moet je de woorden kopen en heel voorzichtig inslikken om ze dan te kunnen uitspreken. De kleine Florian is op zoek naar woorden vol liefde voor Siebelle. Maar net die woorden kosten een fortuin!

Van oktober tot maart nemen we de leerlingen uit het tweede leerjaar mee naar ‘Het land van de grote woordenfabriek’.

We vertrekken vanuit het gelijknamige prentenboek van Agnès de Lestrade en dompelen de leerlingen onder in de wondere wereld van taal, letters en woorden.

Als start van het project leest de leerkracht het boek voor in de klas. Zo maken de leerlingen kennis met Florian, Siebelle en de andere bewoners van het land van de grote woordfabriek.

In oktober verwelkomen we alle klassen in bibliotheekvestiging Opglabbeek voor een bezoekje vol letterpret aan de "Woordfabriek expo". Vergeet zeker je spaarvarken niet, want woorden kosten hier veel geld!

Vanaf 9 november tot 4 december volgt in iedere klas een workshop waarin de leerlingen zelf aan de slag gaan met letters en woorden. Uiteraard zorgen we voor de nodige begeleiding.

Als afsluiting nodigen we alle leerlingen én hun ouders uit om in de maand maart de werkjes uit de workshop te bewonderen in de bibliotheek.

Locatie

Bibliotheek Opglabbeek
Gildenstraat 10 , 3660 Oudsbergen

Prijs

  • Basistarief 3,5