Oudsbergen versoepelt corona-maatregelen

Gepubliceerd opmaandag 24 aug 2020 om 15:50
Oudsbergen heft de strengere gemeentelijke maatregelen tegen corona op. De afgelopen week werden er immers geen nieuwe besmettingen vastgesteld, waardoor Oudsbergen zich niet meer boven de waarschuwingsdrempel bevindt. Tot einde september gaan evenementen evenwel niet door.

Begin augustus hebben we de waarschuwingsdrempel van meer dan 20 besmettingen per 100.000 inwoners overschreden. Als reactie daarop hebben we extra maatregelen genomen om het aantal besmettingen terug te dringen. Zo werden alle activiteiten verboden tot einde september, met uitzondering van sport- en jeugdactiviteiten.

Met resultaat, zo blijkt. Vorige week werden er geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Daardoor bevinden we ons niet meer boven de waarschuwingsdrempel. We hebben dan ook besloten om de extra maatregelen in Oudsbergen grotendeels op te heffen, zodat het vrijetijdsleven kan hervatten. Nu gelden de federale maatregelen en de protocollen die opgelegd werden door de verschillende sectoren. Evenementen blijven wel verboden tot einde september.

  • Alle niet-sportieve en sportieve activiteiten in Oudsbergen kunnen doorgaan vanaf 25 augustus 2020.
  • Alle evenementen die in Oudsbergen zouden plaatsvinden tot en met 30 september 2020 worden geannuleerd.
  • De culturele gebouwen openen op 31 augustus 2020.
  • Toeschouwers worden weer toegelaten in de sportinfrastructuur. Maximum 200 toeschouwers binnen en 400 toeschouwers buiten. Een mondmasker is verplicht, tenzij je aan het sporten bent.
  • Neem je sportvereniging zoveel mogelijk naar buiten om te sporten en blijf als sportvereniging de richtlijnen van je federatie strikt opvolgen.
  • De jeugdkampen en het vakantieaanbod voor jongeren kunnen plaatsvinden.
De richtlijnen en informatie veranderen in deze tijden erg snel. Blijf dus onze digitale informatiekanalen op de voet volgen. De website www.oudsbergen.be en de Facebookpagina worden altijd up-to-date gehouden.
 
Blijf voorzichtig en alert!

Heb je een van de symptomen van Covid-19? Blijf thuis in je eigen bubbel en contacteer je huisarts. Doe dit ook bij lichte symptomen.

Heb je vragen over het virus en de tests? Neem een kijkje op onze pagina 'Wat te doen als je ziek bent?' of de webpagina van de federale overheid, https://www.info-coronavirus.be.