Oudsbergen sluit zich aan bij derdebetalerssysteem van De Lijn

  • 21 juni 2018

Inwoners van Oudsbergen kunnen zich voordeliger verplaatsen dankzij het derdebetalerssysteem van De Lijn. De gemeente Oudsbergen draagt haar steentje bij aan de kost van de busreizen en hoopt hiermee duurzame mobiliteit en aandacht voor het milieu bij haar inwoners te stimuleren. Het systeem zal voor de start van het nieuwe schooljaar ingevoerd worden. Inwoners krijgen een procentuele tussenkomst op abonnementen en lijnkaarten.

Het derdebetalerssysteem voor abonnementen is nieuw voor inwoners van Meeuwen-Gruitrode. Zij wachten best even tot 1 augustus om hun huidig abonnement te verlengen of een nieuw aan te kopen. Vanaf dan betalen zij 10% minder.

Alle inwoners van Oudsbergen krijgen 10% korting op een Buzzy Pazz (tot en met 24 jaar), Omnipas (25 tot en met 64 jaar), VT-abonnement en VG-abonnement (tot en met 64 jaar). De korting staat niet vermeld op het abonnement, maar wordt automatisch van de kostprijs getrokken wanneer het abonnement aangekocht wordt.

Voor de rittenkaarten van De Lijn werkt Oudsbergen met een ander systeem. Alle inwoners van Oudsbergen kunnen een 10 rittenkaart aankopen voor 10 euro. Deze kaart is geldig binnen het grondgebied van Oudsbergen, Bocholt en Bree. Dit wil dus zeggen dat de reiziger 1 euro per rit betaalt op grondgebied van Oudsbergen, Bocholt en Bree.

Verkooppunten rittenkaart

Chris Krantje    
Weg Naar Zwartberg 9, 3660 Opglabbeek      

Delhaize    
Dorpstraat 35, 3670 Meeuwen-Gruitrode 

Het Krantenhoekje BVBA    
Grote Baan 43, 3670 Meeuwen-Gruitrode 


Markimmo BVBA    
Breekiezel 29, 3670 Meeuwen-Gruitrode 


Okay  
Weg Op Bree 31, 3670 Meeuwen-Gruitrode


Schrooten Esso Station N.V.    
Breekiezel 32, 3670 Meeuwen-Gruitrode


Station Ceyssens BVBA    
Genkerbaan 18, 3670 Meeuwen-Gruitrode