Herinrichting Ophovenbosstraat

Opgelet: op dit moment is de Ophovenbosstraat tijdelijk niet toegankelijk via de huidige omleidingsroute. De weg is opgebroken voor de aanleg van riolering. Dit zal een aantal dagen in beslag nemen. Verkeer richting de Ophovenbosstraat rijdt in de tussentijd om via het kruispunt met de Reyndersstraat.

Vanaf maandag 14 september gaat de gemeente Oudsbergen samen met Fluvius aan de slag in de Ophovenbosstraat. We breken de straat op om er een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen en de straat aansluitend te vernieuwen. 

Verloop

We beginnen op 14 september meteen met de opbraak van de weg vanaf het kruispunt met de Reyndersstraat. Vervolgens plaatsen we in de ondergrond nieuwe rioleringsbuizen. De aanleg van de riolering vordert in de richting van het schutterslokaal 'De Kemp'. De effectieve werkzone schuift geleidelijk aan op naar het einde van de straat.

Bereikbaarheid

Vanaf 14 september is de Ophovenbosstraat niet toegankelijk voor doorgaand verkeer. Ook niet voor fietsers. Het toeristisch fietsroutenewerk wordt omgeleid. Via de Weg naar Zwartberg kan je het industrieterrein bereiken.

We proberen er steeds voor te zorgen dat de woningen bereikbaar blijven. Dat is door de aard van de werken helaas niet altijd mogelijk. Wanneer de werfzone gepasseerd is, kunnen bewoners hun woning bereiken via het kruispunt met de Reyndersstraat. Tot die tijd moet je een omleiding volgen:

  • De Ophovenbosstraat bereiken kan via een tijdelijke fietsstraat

Je bereikt de Ophovenbosstraat met de fiets of met de wagen via de Industrieweg-Noord en de Nijverheidslaan. In deze bestaande fietsverbinding geldt tijdens de periode van de werken éénrichtingsverkeer en dit zowel voor fietsers als voor automobilisten. In een fietsstraat mag je met de wagen de fietsers niet voorbijsteken. 

  • De Ophovenbosstraat verlaten kan via het noordelijke fietspad, ook met de wagen

Ook deze weg richten we tijdelijk in als een fietsstraat in één richting. Zo bereik je de Nijverheidslaan en de Industrieweg-Noord. 

Veelgestelde vragen

Q: Waar kan je parkeren wanneer je eigen toerit niet toegankelijk is?
A: Je parkeert buiten de werfzone. Eventueel in de berm of verder op straat, afhankelijk van de werkzaamheden die op dat moment uitgevoerd worden.

Q: Is er een bijkomende parkeerweide voorzien?
A: Nee, voorlopig niet. Aan de schutterslokalen kan in principe ook geparkeerd worden.

Q: Vanaf hoe laat starten de werken ’s ochtends op?
A: De werken starten dagelijks op om 7 uur. Er kan wel al vroeger wat beweging op en rond de werf zijn (vb. om machines en materiaal te leveren). Gebruikelijk eindigt de werkdag tussen 16 en 17 uur.

Q: Wordt de overhangende begroeiing waar nodig bijgesnoeid zodat alle voertuigen (vb. bestelwagens) door kunnen?
A: Ja, de technische dienst snoeit de takken voor de start van de werken bij.

Q: Hoe snel vorderen de rioleringswerken per dag?
A: De rioleringswerken leggen gemiddeld 60 meter per dag af. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ondergrond en het aantal te maken doorsteken. Dat kan dus ook wat meer of minder zijn.

Q: Hoe weet je wanneer je oprit niet toegankelijk is?
A: Tijdens specifieke werken (vb. bij het leggen van de greppels) zullen toeritten niet toegankelijk zijn. Hier word je als bewoner via een bewonersbrief tijdig over verwittigd.

Q: Verwijder je als bewoner best zelf de klinkers of kasseien van je oprit?
A: Dat is niet nodig. De opritten worden zorgvuldig door de aannemer opgebroken en in grijze klinkers terug geplaatst. Wie eigen klinkers of kasseien terug wil laten plaatsen, kan dat vragen aan de aannemer.

Q: Hoe loopt de fietsomleiding voor recreatief fietsverkeer (het fietsroutenetwerk) tijdens de werken?
A: Via Industrieweg-Noord tot aan de Weg van Zwartberg en vervolgens via Industrieweg-Zuid richting As.

Q: Sluiten de werken op het bedrijventerrein meteen aan op deze werken?
A: Ze worden deels parallel uitgevoerd. De aannemer start dit najaar met het vrijmaken van de verworven gronden. Daarna starten de nutsmaatschappijen, ook dit najaar nog, met werkzaamheden in de bermen. Deze planning wordt momenteel nog verder op punt gesteld. Alle info vind je op www.oudsbergen.be/bedrijventerrein waar je ook kan inschrijven op de digitale nieuwsbrief voor dat project.

Q: Kunnen de afvalophalingen doorgaan zoals gewoonlijk?
A: Ja, aan de ophalingen verandert er niets. Wel zet je de avond voor de ophaling je afval al best buiten, en niet op de dag van ophaling zelf. Zorg er ook voor dat je huisnummer duidelijk op de afvalcontainer(s) vermeld staat.

Q: Ik werk op het industrieterrein. Kan ik met de fiets of de wagen via de Ophovenbosstraat rijden?
A: Neen. De Ophovenbosstraat is volledig afgesloten voor doorgaand verkeer, ook voor fietsers. Enkel bewoners mogen de straat inrijden.

Digitale infosessie

Op woensdag 9 september werd een digitale infosessie voor de bewoners georganiseerd. Onderaan deze pagina vind je de presentatie die gebruikt werd tijdens de infosessie, alsook het volledige ontwerpplan. Neem ze gerust eens door. Heb je daarna nog vragen? Stel ze dan via tom@amaril.be

Digitale nieuwsbrief

Wil je graag tijdens de werken op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief. Zo ontvang je de meest actuele info meteen in je mailbox.

Schrijf in voor de digitale nieuwsbrief

Bereikbaarheidsadviseur

Tom Buntinx is de Bereikbaarheidsadviseur voor dit project. Neem voor specifieke bereikbaarheidsinfo contact op met Tom via 011 433 855 of tom@amaril.be