Open +: bezoek de bib wanneer het jou past

Gepubliceerd opdinsdag 13 sep 2022 om 09:00
Wil je graag een boek, dvd of game uitlenen, maar geraak je niet op tijd in de bib? Liever op een rustig moment grasduinen in de collectie of studeren? Open + biedt de oplossing voor jou. Ontdek het aanbod van de bib ook buiten de openingsuren.

Wat is Open +?

Dankzij het Open+-systeem kan je buiten de openingsuren terecht in de bib. Daarvoor gebruik je je e-ID kaart en een persoonlijke pincode. Zo kan je de bib bezoeken wanneer het jou uitkomt. 

Tijdens de Open + uren kan je artikelen terugbrengen, lenen en verlengen, gebruikmaken van de pc's, lezen en studeren en betalen aan de betaalautomaat.

Wil je hulp of informatie vragen, lid worden of je lidmaatschap vernieuwen, gamen of vergaderen, scannen, kopiĆ«ren en afdrukken, of een spelletje voor de Switch uitlenen? Dat kan enkel tijdens de openingsuren. Zo kunnen onze bibmedewerkers jou met veel plezier verderhelpen. 

Hoe kan ik lid worden van Open +?

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je bent lid van de bibliotheek in Oudsbergen;
  • Je volgt een infosessie.

Tijdens de infosessie legt een bibliotheekmedewerker het systeem stap voor stap aan je uit en ontvang je een persoonlijke pincode. Alle info en inschrijfmogelijkheden vind je op www.oudsbergen.be/open-plus

Volgde je in het verleden al een infosessie? De bibmedewerkers nemen met jou contact op om je pincode te activeren.

Open + in Opglabbeek, in de toekomst in Meeuwen

Op dit moment is enkel de bibliotheek in Opglabbeek met Open + uitgerust. Het systeem zal in de toekomst ook voorzien worden in de bibliotheek in Meeuwen.