Op zoek naar aannemer voor Commanderij

Gepubliceerd op  dinsdag 27 jun 2023 om 09:13
Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een aannemer voor de restauratie van de hoeve van de Commanderij en de bouw van een nieuwe zaal. De werken zouden begin volgend jaar starten en in 2025 voltooid zijn.

Volg het project

Begin 2024 starten de werken op de Commanderijsite. De waterburcht wordt omgebouwd tot de noordelijkste toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, die als naam Duinengordel zal dragen.

Het gemeentebestuur gaat nu op zoek naar een aannemer voor de restauratie van de hoeve, inclusief de heraanleg van de binnenkoer met horeca en gracht rond de hoeve. Aan de achterkant van de hoeve wordt ook een nieuwe zaal gebouwd die ruimte biedt voor 250 personen.

De restauratie van de hoeve en de bouw van de nieuwe zaal worden geraamd op 8.930.897 euro exclusief btw. De werken worden mede gerealiseerd met financiƫle steun: Toerisme Vlaanderen subsidieert 1 miljoen euro, de ministers Brouns en Demir trekken ook nog 2 miljoen euro aan relancemiddelen uit.

De werken aan de hoeve en de nieuwe zaal zouden in 2025 klaar moeten zijn. De aanlegdossiers van de parking en omgeving worden apart aanbesteed. De plannen van de tuin werden overigens uitgetekend door Pieter Daenen, onder meer gekend van Fietsen door de Bomen. Later start de restauratie van het kasteel.