Ontdek drie manieren om je energiefactuur te verlagen

Gepubliceerd opmaandag 11 apr 2022 om 08:59
Je kan er niet omheen: de energieprijzen stijgen enorm. Investeren in een energiezuinige woning loont meer dan ooit de moeite en het is extra voordelig om je woning beter te isoleren of om zonnepanelen te installeren. Hoe ga je aan de slag? Woonloket GAOZ geeft drie handige tips.

RENOcoach

De RENOcoach ondersteunt je bij een duurzame renovatie van je woning met focus op energiebesparing. De coach maakt een adviesrapport over je energieverbruik, premieadvies, een kostenraming en een fasering van de renovatiewerken. Je krijgt ook hulp met de zoektocht naar aannemers.

Boek de coach

Rentesubsidie op de Limburgse renovatielening

Via het Energiehuis kan je een groene renovatielening afsluiten voor maximum 30.000 euro aan een rentevoet van 1,5%. Je krijgt er begeleiding bij je renovatie bovenop. De lening brengt geen extra kosten met zich mee. Bovendien kan je vervroegd terugbetalen zonder een vergoeding te moeten betalen.

Alle info over de lening

Zonnekaart

Door de hoge elektriciteitsprijzen verdienen zonnepanelen zich op dit moment veel sneller terug. Overweeg je om zonnepanelen te installeren? Raadpleeg eerst de online zonnekaart. Dat is een handige kaart waarop je ziet hoe gunstig het zonlicht op jouw dak schijnt.

Raadpleeg de zonnekaart

Geen zin in online?

Maak een afspraak bij het woonloket GAOZ