Online Plantjesweekend Kom Op Tegen Kanker uitverkocht succes

Gepubliceerd opwoensdag 30 sep 2020 om 17:50
De eerste online editie van het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker was een groot succes. Alle 193.363 azalea's gingen de deur uit.

Voor het eerst in 25 jaar bood de ngo de azalea's alleen online te koop aan. Kom op tegen Kanker herdacht het concept van de actie en ging voluit voor een onlineverkoop van de plantjes op plantjesweekend.be. Tussen 1 en 20 september werden er 193.363 azalea’s in de online winkelmandjes gelegd. De online verkoop was een fikse uitdaging, maar met een resultaat om fier op te zijn. 

Met haar nationale campagne zamelde Kom Op Tegen Kanker 1.353.541 euro in. Ook onze eigen Oudsbergenaren droegen de actie een warm hart toe en bestelden 168 azalea's online. De verkochte plantjes, die verdeeld werden via het afhaalpunt in Cultuurpunt, brachten in Oudsbergen 1.176 euro op. Met de opbrengst van de plantjesverkoop biedt Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun. 

We zijn fier dat onze inwoners en vrijwilligers ook in deze online tijden mensen met kanker een hart onder de riem gestoken hebben en mee investeerden in de steun- en zorgprojecten van Kom Op Tegen Kanker voor mensen met kanker en hun naasten.