Onderhoudswerken aan het wegdek

Gepubliceerd opmaandag 5 sep 2022 om 11:09
Enkele Oudsbergse straten krijgen in de komende weken een onderhoudsbeurt. De hinder voor omwonenden wordt zoveel mogelijk beperkt. De werken starten op 12 september. Alle 37 straten worden over een periode van circa 4 weken aangepakt. Die planning kan uitlopen door regenweer.

Deze onderhoudswerken zijn noodzakelijk voor de verkeersveiligheid en het comfort van de weggebruiker. Daarom investeert het gemeentebestuur elk jaar meer dan 1 miljoen euro in het wegenonderhoud.

Onze diensten bekijken elk jaar welke straten het dringendst een groot onderhoud nodig hebben. U kan kleine gebreken altijd melden via de Oudsbergen-app of het meldingsformulier op de website.

Opgelet, in de bewonersbrief stonden enkele fouten. De Hooiweg, Broekstraat, Kiezelstraat, Heiderbosstraat en Woudstraat werden in de brief met hun oude straatnaam vermeld. Hieronder vind je de juiste informatie.

Voegvullingen

De barsten en gaten in het wegdek worden opgevuld. Dit brengt plaatselijke en korte hinder met zich mee.

Straten: Heidestraat, Heiderbosstraat, Industrieweg-Zuid, Kiezelstraat, Ophovenbosstraat (kruispunt Weg naar Zwartberg tot kruispunt Reyndersstraat), Rittenweg en Woudstraat.

Bestrijkingswerken

Het wegdek krijgt plaatselijk een nieuwe laag met steenslag. Die verlengt de levensduur van het asfalt. Deze werken brengen plaatselijke en korte hinder met zich mee.

Straten: Bampsstraat, Bijvaerdeweg, Broekstraat, Cousenstraat, Hoeverbergweg, Hoeverweg, Hooiweg, Klissenstraat, Laerstraat, Lietenstraat, Maneveldweg, Ophovenbosstraat (kruispunt Weg naar Zwartberg tot kruispunt Reyndersstraat), Oude Asserweg, Oude Kerkstraat, Ouwerteweg, Reyndersstraat, Slagmolenweg, Voerstraat, Weg naar As, Wervelstraat en Woudstraat.

Frezen en asfalteren

Er wordt een laag asfalt afgeschraapt en een nieuwe asfaltlaag aangelegd. Bij de aanleg van de nieuwe asfaltlaag kan er een halve dag niet over de straat gereden worden. De aannemer steekt tijdig een briefje in de bus met de exacte uitvoeringsdatum van deze werken.

Straten: Broekkantstraat, Bullenstraat, Campstraat, Heideveldstraat, Jagerstraat, Merelstraat, Ophovenstraat, Oude Kerkstraat, Rietenstraat, Stienersweg, Valstraat, Vredestraat en Weg naar As.