Onderhoud is de beste bescherming tegen COVID-19

Gepubliceerd opvrijdag 7 okt 2022 om 11:07
In de herfst- en wintermaanden verwachten we opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen. Voor een volgende heropflakkering zich aandient, krijgen alle volwassenen in Vlaanderen de kans om opnieuw een COVID-19 vaccin te halen.

Vaccinatiecentrum Limburghal

De vaccins tegen COVID-19 bieden uitstekende bescherming tegen ernstige ziekte na een COVID-besmetting: wie gevaccineerd is loopt veel minder kans om nog zwaar ziek te worden, in het ziekenhuis opgenomen te worden of te overlijden. Die bescherming is hoog voor alle varianten van het virus die we tot nu toe kennen.

De vaccins zijn aangepast aan de varianten die de laatste maanden circuleerden. Na een aantal weken en zeker maanden begint de werkzaamheid van de vaccins geleidelijk aan af te nemen. Een vaccinatie aan het begin van de herfst zorgt ervoor dat de bescherming die de vaccins bieden, opnieuw versterkt wordt.

Voor wie is een herfstbooster zeker belangrijk?

  • Personen boven de 65 jaar
  • Alle personen met risicofactoren (obesitas, hart- en vaatziekten, roken, hoog alcoholgebruik, …)
  • Personen met een verzwakte immuniteit
  • Personen die in de zorg werken
  • Huisgenoten van kwetsbare personen
  • Zwangere vrouwen in elk trimester van de zwangerschap

De overige bevolking (18+) krijgt ook een vaccin aangeboden om de bescherming te versterken.

Alle inwoners van Oudsbergen kunnen terecht in vaccinatiecentrum Limburghal te Genk. Het callcenter van de Limburghal is bereikbaar op 0800 93023 iedere werkdag tussen 9 en 12 uur.

Vaccinatiecentrum Limburghal