Nieuws

  • 15 november 2018
kerstboomactie

Ho, Ho, Ho, doe jezelf een kerstboom cadeau!

In Duinengordel kan je op 15 december meedoen aan de kerstboomactie. Verricht dit jaar een goede kerstdaad en kom van 9.30 tot 12 uur dennetjes trekken. Nadien krijg je gratis een exemplaar naar keuze mee naar huis.
dyslexie
  • 6 november 2018

Infosessie dyslexie

Hoe verander je 'ik haat lezen' naar 'nog een boek graag'? De bibliotheken van Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode organiseren in samenwerking met Luisterpunt een infosessie over dyslexie in den Ichter.
bladafval-klein.jpg
  • 30 oktober 2018

Breng je bladafval van openbaar domein gratis naar het recyclagepark

Tijdens de periode van 1 november 2018 tot en met 31 januari 2019 kan je gratis met bladafval van laanbomen terecht op het recyclagepark. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout.
logo de Lijn
  • 21 juni 2018

Oudsbergen sluit zich aan bij derdebetalerssysteem van De Lijn

Inwoners van Oudsbergen kunnen zich voordeliger verplaatsen dankzij het derdebetalerssysteem van De Lijn.
  • 6 november 2018

Vacature bij Brandweerzone Oost-Limburg: Calltaker

Onze brandweerzone is op zoek naar een nieuwe werkkracht. Bekijk de volledige vacature op de website van Brandweerzone Oost-Limburg.
Residentie Schansbroek - bib
  • 25 oktober 2018

Maak kennis met de nieuwe bib in Opglabbeek

Wist je dat we bouwen aan een nieuwe bibliotheek in Opglabbeek? Begin 2020 opent de nieuwe bib op de benedenverdieping van het appartementencomplex tegenover het gemeentehuis. De bib in Meeuwen blijft gewoon bestaan.
afbeelding website
  • 23 mei 2018

Oudsbergen.be vernieuwd

Welkom op de nieuwe website van Oudsbergen. Op deze website vind je alle fusie-informatie.
curieus
  • 30 oktober 2018

Curieuzeneuzen: de resultaten

Curieuzeneuzen Vlaanderen is het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit. Uitgebreide metingen van stikstofdioxide in de maand mei geven nu een gedetailleerd beeld van de luchtkwaliteit en de luchtvervuiling door verkeer op wijk- en straatniveau. 
logo Oudsbergen
  • 22 juni 2018

Verenigingen mogen het logo van Oudsbergen gebruiken

Het verenigingsleven bruist in Oudsbergen. De fusiegemeente telt maar liefst 285 erkende verenigingen, die vanaf nu het logo van Oudsbergen mogen gebruiken om zichzelf te promoten.
Samenvoegingsdecreet goedgekeurd
  • 25 april 2018

Fusie goedgekeurd door Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement keurde op 25 april de fusie tussen Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek definitief goed. Wat is er sinds 23 februari 2016 allemaal gebeurd?