Nieuwe overeenkomst met het Felix Project

  • 26 juni 2019

De gemeenteraad van Oudsbergen heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten met vzw Het Felix Project voor de sterilisatie en castratie van zwerfkatten. Deze vzw is voortaan actief in heel Oudsbergen.

Met deze nieuwe overeenkomst uniformiseert het gemeentebestuur de diervriendelijke aanpak van zwerfkatten. Ze worden gevangen, gesteriliseerd of gecastreerd en in hun vertrouwde omgeving weer vrijgelaten. Zo breiden de zwerfkattenpopulaties niet verder uit en door het terugplaatsen worden de vrijgekomen plekken ook niet ingenomen door nieuwe katten. Het Dierenasiel van Genk was nog actief op het grondgebied van Meeuwen-Gruitrode, het Felix Project was actief op het grondgebied van Opglabbeek.

Voortaan is Het Felix Project het aanspreekpunt voor heel Oudsbergen. De tarieven en werking van beide organisaties waren heel vergelijkbaar, maar door de centrale ligging heeft het gemeentebestuur een overeenkomst afgesloten met Het Felix Project in Opglabbeek.

Lopen er zwerfkatten rond in jouw tuin of zorgen ze voor overlast in de buurt? Neem dan contact op met het gemeentebestuur via 089 810 100 of www.oudsbergen.be/contact. Het gemeentebestuur controleert de meldingen en geeft ze door aan Het Felix Project.