Infowandeling op 25 maart over plannen voor natuurgebied Klaverberg

Gepubliceerd opdinsdag 28 feb 2023 om 10:58
Vanaf 13 maart 2023 kan je het natuurbeheerplan en de toegankelijkheidsregeling van natuurgebied Klaverberg inkijken en eventuele opmerkingen indienen. Wil je graag meer uitleg over de plannen? Wandel dan mee met de gids van Agentschap Natuur en Bos op zaterdag 25 maart.

Wat is Klaverberg?

Klaverberg is een beschermd landschap en natuurgebied in Oudsbergen, Genk en As dat deel uitmaakt van Thorpark in het Nationaal Park Hoge Kempen. Er is heel wat unieke fauna en flora terug te vinden maar toch zal de klemtoon in de toekomst op recreatie liggen. 

Bekijk de plannen

Iedereen kan het natuurbeheerplan en de toegankelijkheidsregeling inkijken vanaf 13 maart 2023. Het beheerplan omschrijft het natuurbeheer voor de komende 24 jaar. De toegankelijkheidsregeling bepaalt onder andere waar welke vorm van recreatie mogelijk is.

Gedurende deze periode kan je opmerkingen en/of bezwaren schriftelijk richten naar het Agentschap voor Natuur en Bos, adres: Agentschap Natuur & Bos, Koningin Astridlaan 50 bus 5, 3500 Hasselt t.a.v. Els De Schryver (aves.lim.anb@vlaanderen.be).

Wandel mee op 25 maart