Militiegetuigschrift

Inhoud

Een militiegetuigschrift of stamboekuittreksel is een getuigschrift dat bevestigt dat u aan de militiewetten voldeed.

Voorwaarden

Alleen mannen die geboren zijn voor 1 januari 1976 kunnen een militiegetuigschrift verkrijgen. Mannen geboren na 1 januari 1976 kunnen een getuigschrift krijgen waaruit blijkt dat ze niet onderworpen zijn aan de legerdienst.

  • Wilt u dit document aanvragen in kader van een pensioenaanvraag?  Dan kan u dit opvragen via mycareer.be
  • Vraagt u het document aan om een andere reden? Dan kan u dit opvragen via het Ministerie van Defensie

Procedure

U kan dit document van thuis uit opvragen. U hoeft hiervoor niet langs te komen op het gemeentehuis.

Indien nodig kan u telefonisch contact nemen met de dienst burgeradministratie via 089 810 100 om het jaar van uw militaire lichting te achterhalen.

  • Indien u een stamboekuittreksel nodig heeft voor uw pensioendossier, omdat gegevens over uw militaire dienst/loopbaan ontbreken, moet u deze informatie aanvragen via mycareer.be. Op deze manier wordt een nieuw contactdossier aangemaakt. Dit  dossier gaat dan naar het Ministerie van Defensie. Zij brengen uw pensioendossier in orde zonder dat u daar verder iets voor hoeft te doen. Nadien kan u deze gegevens consulteren op Mypension.be. Hou er rekening mee dat dit enige tijd in beslag kan nemen.
  • Als u om andere redenen een stamboekuittreksel nodig heeft, kan u een aanvraagformulier invullen op de website van het Ministerie van Defensie. Het Ministerie van Defensie zal u dit uittreksel bezorgen. Vergeet niet om uw naam, voornaam, rijksregisternummer en uw contactgegevens te vermelden.

Kostprijs

Het verkrijgen van een militiegetuigschrift of stamboekuittreksel is gratis.

Contact