Met je handels- of horecazaak deelnemen aan de Oudsbergenbon

Om te kunnen deelnemen, moet je de volgende stappen doorlopen:

 1. online registreren voor deelname
 2. online registreren om betalingen te ontvangen

Online registreren voor deelname

Eerst registreer je jouw onderneming online. Hiermee verschijn je ook in onze Oudsbergen-app. 

 • Ga naar https://www.ourcityapps.com/client en klik op ‘vraag nu uw APP aan’.
 • Kies als taal 'Dutch' en antwoord 'Nee' bij de vraag 'Heeft u reeds een applicatie?'.
 • Klik volgende.
 • Kies bij gemeente 'Oudsbergen' en vervolgens als organisatietype 'Handelaars'.
 • Vul de gevraagde gegevens verder aan.
 • Geef toestemming om de gegevens van je onderneming te delen met Cirklo Light, de cadeaubonoplossing die we gebruiken voor de Oudsbergenbonnen.
 • Klik op 'versturen' om de aanvraag te verzenden.
 • Het gemeentebestuur zal vervolgens beoordelen of je in aanmerking komt.

Registreer jouw horeca- of handelszaak

Online registratie om betalingen te ontvangen

Als de registratie van uw onderneming is goedgekeurd en verwerkt, ben je klaar om betalingen te ontvangen. Met de app van Cirklo Light kun je de QR-code scannen die je klanten aanbieden op hun digitale of papieren voucher. De betaling verschijnt meteen in het overzicht. Afhankelijk van jouw instellingen worden de digitale munten wekelijks of maandelijks op je bankrekening gestort.

De app Cirklo Light is een zogenaamde 'instant app' en werkt in de cloud. Je hoeft de app dus niet te installeren vanuit de Apple Store of Google Play Store. Door hieronder op de knop "Registreren bij Cirklo" te klikken, heb je toegang tot het Cirklo-platform. Je moet je enkel nog aanmelden om Cirklo te kunnen gebruiken op je computer, tablet of mobiele telefoon via je browser (Chrome, Safari of andere).

Let op! Gebruik tijdens het aanmelden hetzelfde e-mailadres als waar je de uitnodiging op ontvangen hebt, anders werkt het niet.

 
Wanneer je registratie is afgerond, maak je deel uit van het Cirklo-netwerk in Oudsbergen. 🎉 Jouw zaak verschijnt nu met naam en adres in deze lijst: Cirklo Handelaars Oudsbergen. Je klanten kunnen nu met de Oudsbergenbonnen bij jou betalen.

Betalingen aanvaarden

Zo aanvaard je een betaling met de Oudsbergenbon:

 1. Je klant biedt een Oudsbergenbon aan.
 2. Je opent Cirklo « merchant.cirklo.io ».
 3. Je tikt het bedrag in dat de klant jou verschuldigd is.
 4. Je scant de QR-code op de Oudsbergenbon met behulp van je computercamera, tablet of mobiele telefoon.
 5. Je bevestigt de transactie & ontvangt het bedrag.
 6. De verdiende *Cirklo-munten worden elke week of maand omgezet naar euro's op jouw bankrekening.

*1 Cirklo is het equivalent van 1 euro

De Oudsbergenbon kan bij verschillende handelaars, restaurants gebruikt worden om betalingen te vergoeden. Klanten kunnen er voor kiezen om een deel van het bedrag of de volledige waarde van hun bon aan te wenden om hun betaling te voltooien.

Let op! Controleer om veiligheidsredenen altijd eerst de geldigheid van de QR-code van een waardebon door deze te scannen bij de betaling. Accepteer geen bonnen zonder eerst de geldigheid na te kijken.

Handleidingen

Onderaan deze pagina vind je verschillende handleidingen.

Voorwaarden om als ondernemer mee te doen

De waardebon kan enkel gebruikt worden bij handelaars die aan de voorwaarden voldoen. Het gaat dan om een natuurlijke persoon of rechtspersoon die ingeschreven is in de Kruispuntbank voor Ondernemingen voor activiteiten kleinhandel, horeca of dienstverlening heeft en gevestigd is op het grondgebied van Oudsbergen. Daarbovenop moet je aan één van onderstaande criteria voldoen:

 • Ondernemingen die volgens de federale maatregelen in het licht van COVID-19 verplicht werd te sluiten. Het gaat dus om de vestigingen/exploitatiezetels die recht hebben op de corona-hinderpremie.
 • Ondernemingen die geen recht hebben op de corona-hinderpremie, maar die recht hebben op de Vlaamse coronacompensatieregeling voor een omzetverlies van minstens 60% te opzichte van de referentieperiode 14 maart 2019 tot en met 30 april 2019.
 • Ondernemingen die geen recht hebben op bovenvermelde premies van de hogere overheden maar die op basis van een attest van een erkende boekhouder of accountant een omzetverlies van minstens 30% kunnen aantonen ten opzichte van de referentieperiode 14 maart 2019 tot en met 30 april 2019.