Met je handels- of horecazaak deelnemen aan de Oudsbergenbon

Registreer jouw horeca- of handelszaak

Eerst registreert u uw onderneming online. Met de registratie slaat u trouwens twee vliegen in één klap. De gemeente Oudsbergen lanceert dit jaar immers een eigen app en daarin is er ook een overzicht voor handel en horeca voorzien. Daarom zitten de registratie voor de Oudsbergenbon en de registratie voor de Oudsbergen-applicatie in elkaar vervat.

Als de registratie van uw onderneming is goedgekeurd en verwerkt, bent u klaar om betalingen te ontvangen. Daarvoor installeert u een speciale app op uw smartphone. Met die app kunt u de QR-code scannen die uw klanten aanbieden op hun digitale of papieren voucher. De betaling verschijnt meteen in het overzicht. Afhankelijk van uw instellingen worden de digitale munten wekelijks of maandelijks op uw bankrekening gestort.

Webinar

Hebt u problemen met de registratie? Volg dan het online webinar op dinsdag 20 oktober om 9 uur. Dan tonen we u hoe u de registratie moet voltooien. Herbekijk deze uitzending hier.

Voorwaarden

De waardebon kan enkel gebruikt worden bij handelaars die aan de voorwaarden voldoen en zich tijdig geregistreerd hebben. Het gaat dan om een natuurlijke persoon of rechtspersoon die ingeschreven is in de Kruispuntbank voor Ondernemingen voor activiteiten kleinhandel, horeca of dienstverlening heeft en gevestigd is op het grondgebied van Oudsbergen. Daarbovenop moet u aan één van onderstaande criteria voldoen:

 • Ondernemingen die volgens de federale maatregelen in het licht van COVID-19 verplicht werd te sluiten. Het gaat dus om de vestigingen/exploitatiezetels die recht hebben op de corona-hinderpremie.
 • Ondernemingen die geen recht hebben op de corona-hinderpremie, maar die recht hebben op de Vlaamse coronacompensatieregeling voor een omzetverlies van minstens 60% te opzichte van de referentieperiode 14 maart 2019 tot en met 30 april 2019.
 • Ondernemingen die geen recht hebben op bovenvermelde premies van de hogere overheden maar die op basis van een attest van een erkende boekhouder of accountant een omzetverlies van minstens 30% kunnen aantonen ten opzichte van de referentieperiode 14 maart 2019 tot en met 30 april 2019.

Procedure

 • Ga naar https://www.ourcityapps.com/client en klik op ‘vraag nu uw APP aan’.
 • Kies als taal 'Dutch' en antwoord 'Nee' bij de vraag 'Heeft u reeds een applicatie?'.
 • Klik volgende.
 • Kies bij gemeente 'Oudsbergen' en vervolgens als organisatietype 'Handelaars'.
 • Vul de gevraagde gegevens verder aan.
 • Geef toestemming om de gegevens van je onderneming te delen met Cirklo Light, de cadeaubonoplossing die we gebruiken voor de Oudsbergenbonnen.
 • Klik op 'versturen' om de aanvraag te verzenden.
 • Het gemeentebestuur zal vervolgens beoordelen of u in aanmerking komt.