Meer defibrillatoren in Oudsbergen

Gepubliceerd opdinsdag 29 nov 2022 om 07:00
Plaats je als particulier of organisatie een AED-toestel? Dan kan je een gemeentelijke subsidie aanvragen voor de onderhoudskosten. Zo willen we bedrijven, verenigingen en particulieren aansporen om een defibrillator te plaatsen.

Vraag de onderhoudssubsidie hier aan

Wat is een AED-toestel?

Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel waarmee je een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Het AED-toestel geeft gesproken instructies en helpt je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van je overnemen. Met zo’n AED-toestel vergroot je dus de overlevingskans van mensen met een hartstilstand.

AED-toestellen in Oudsbergen?

Vandaag zijn er in Oudsbergen al 38 AED’s te vinden. 19 toestellen hangen op publiek toegankelijke locaties, bijvoorbeeld aan sporthallen en culturele gebouwen. De 19 andere toestellen bevinden zich bij particulieren en bedrijven.

Bekijk alle locaties op het stratenplan

Gemeentelijke subsidie voor AED-toestellen

Plaats je als vereniging, organisatie of bedrijf een AED-toestel? En plaats je het op een publiek toegankelijke locatie? Dan kan je een gemeentelijke subsidie aanvragen voor de onderhoudskosten. Die bedraagt maximum 250 euro per jaar.