Magda Myny

Enkele jaren geleden vond Magda een passie voor moderne en abstracte schilderkunst. Na het uitproberen en testen is Magda begonnen met schilderen op canvas en andere dragers. Magda schildert op haar gevoel. De ene keer straalt een werk rust en soberheid uit. De ander keer zijn de werken kleurrijk en met veel textuur. Voor ieder van ons is het bekijken van een schilderij een persoonlijke belevenis .

In de jaren '70 - '80 was Magda actief bezig met textielkunst. Wanttapijten in macramé met kilometers  materiaal, alsook geweven wandtapijten in wol en andere materialen. Magda kocht haar wol aan bij een schapenhouder. Eenmaal het schaap geschoren was begon de voorbereiding voor het gebruik ervan. Het kaarden van wol, spinnen, twijnen, voorbeitsen en tot slot verven deed ze allemaal zelf. 

Voor het kleuren van de wol gebruikte Magda buitenlandse planten zoals saffloer- saffraan - annatto - cochenille – ijslandsmos – indigo voor het kleuren(blauw) en overkleuren (om reeds gekleurde wol een andere kleur te geven). Inheemse planten zoals paardenstaart – moerasspirea – varens – walnoot - enz vond ze in de natuur.

Magda gaf jarenlang haar kennis door tijdens lessen aan de kunstacademie van Genk en in het cultureel centrum in Zonhoven.

Magda toont tijdens de kunstroute enkele creaties en foto's van toen. 

Adres:

Magda Myny

Nijverheidslaan 1595

3660 Oudsbergen - Opglabbeek