Rioleringswerken Langstraat

Stratenplan

Langstraat 8, 3660 Oudsbergen
Startdatum: 09-08-2021 om 00:00
Einddatum: 31-12-2021 om 00:00

In de Langstraat wordt nieuwe, gescheiden riolering aangelegd. De straat wordt daarna omgevormd tot fietsstraat.

De Langstraat is een belangrijke trage en veilige verbinding voor heel wat jonge kinderen die vanuit de omgeving van de Boekweitstraat naar school gaan. Tijdens de werken zal de Langstraat volledig afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Daarom zal er tijdelijk een nieuwe veilige schoolroute gecreëerd worden langs de Engelenweg tussen de Boekweitstraat en de Droogstraat. Eén rijstrook (aan de kant van de Boekweitstraat) zal afgeschermd worden met de nodige signalisatie waar langs voetgangers en fietsers zich kunnen verplaatsen van en naar het centrum. Op de andere rijstrook zal eenrichtingverkeer mogelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer richting het centrum.

Planning

  • In september 2021 starten de voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen.
  • In de week van 10 januari 2022 worden de beplantingen verwijderd als voorbereiding op de werken
  • In de week van 17 januari 2022 start de aanleg van de nutsleidingen
  • In de week van 24 januari 2022 starten de riolerings- en wegeniswerken
  • In mei 2022 start de aanleg van nutsleidingen in de verkaveling en aansluitend wordt de wegenis en beplanting in de verkaveling afgewerkt.

Deze planning is een indicatieve planning en houdt geen rekening met eventuele overmacht, vertragingen door slechte weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden.

Infovergaderingen

Op 4 juni 2019 en op 23 juni 2021 organiseerden we een infovergadering voor de bewoners. Bij de downloads onderaan deze pagina kan je de presentaties met gedetailleerde info over dit project bekijken.

Hinder

Ernstige hinder?
Ja

Extra info

Wijk
Opglabbeek centrum
Status
Huidige projecten