Laat asbest verwijderen en afvoeren door Limburg.net

Gepubliceerd opvrijdag 18 mrt 2022 om 13:32
Je kan asbest zelf volgens de veiligheidsvoorschriften verwijderen en door Limburg.net aan huis laten ophalen. Laat je asbest liever verwijderen op een professionele manier? Maak dan gebruik van de diensten van de provincie Limburg.

Zelf verwijderen en laten ophalen

Asbest dat (hecht)gebonden en in goede staat is, kan je zelf verwijderen. Uiteraard moet je de nodige veiligheidsvoorschriften volgen. Laat het asbest daarna aan huis ophalen door Limburg.net.

Bij elke ophaling moet je een pakket persoonlijke beschermingsmiddelen aankopen om het asbest veilig af te breken. Het pakket bevat ook een instructiefolder met de nodige informatie om de werken veilig te kunnen uitvoeren en het asbest correct te kunnen aanbieden voor de ophaling.

Professionele verwijdering door provincie Limburg

De provincie organiseert samen met De Huisdokter van Dubo Limburg twee formules voor een professionele verwijdering van asbest. Hier vind je alle info.

Asbest zelf naar het recyclagepark brengen

Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet je asbest verplicht verpakken. Het verpakkingsmateriaal is te koop op het recyclagepark. Zo kunnen er geen asbestvezels meer vrijkomen bij het aanleveren van asbest.