Fietspaden Kruisstraat

Wat gaat er gebeuren en waarom?

De Kruisstraat in Opglabbeek krijgt nieuwe fietspaden aan beide zijden van de weg. In de straat ligt nog gemengde riolering, dus grijpt Fluvius de kans om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen dat regen- en afvalwater apart opvangt en afvoert.

De verkeersdrukte in de Kruisstraat is de laatste jaren sterk toegenomen. De straat ligt op een schoolroute en het toeristisch fietsroutenetwerk. Dankzij de nieuwe fietspaden kunnen fietsers zich er veiliger verplaatsen.

Wanneer vinden de werken plaats?

WanneerWat
april 2022Werken aan de nutsleidingen
vanaf juni 2022Ondergrondse rioleringswerken, nieuw wegdek en fietspaden
voorjaar 2023Einde van de werken

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan steeds wijzigen.

Bereikbaarheid

Bewoners in de werfzone

De woningen in de Kruisstraat en Bieskensveld blijven maximaal bereikbaar. Te voet en met de fiets zijn de woningen altijd bereikbaar. Met de wagen is er een belemmering op deze momenten:

  • de sleuf voor de riolering wordt gegraven voor je deur
  • de fundering wordt geplaatst
  • het nieuwe fietspad en het nieuwe wegdek worden gestort

De aannemer laat elke inwoner mondeling of via een briefje in de bus weten wanneer de woning niet bereikbaar is met de wagen.

Sportzone

De hele sportzone, inclusief sporthal, parking, voetbalterreinen, skatepark, petanqueclub,... blijft altijd bereikbaar via de Kruisstraat of Oude Kerkstraat.

Omleiding

Doorgaand verkeer

Vanaf juni 2022 is de Kruisstraat afgesloten voor doorgaand verkeer en kunnen alleen inwoners de straat nog in- en uitrijden. De omleiding loopt via de Verlengstraat, Dreesstraat, Laerstraat en Hooiweg.

Op de omleidingsroute worden extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen genomen: tijdelijke snelheidsremmers, een snelheidsinformatiedisplay en extra snelheidscontroles door de politie.

Blijf op de hoogte

Infomomenten

14 mei 2019

Infovergadering Kruisstraat mei 20195,1 Mb(pptx)

29 maart 2022

Infovergadering Kruisstraat 29 maart 20224,7 Mb(pdf)

Spreek de aannemer aan

Heb je een vraag? Aarzel niet om de werfkeet binnen te stappen en iemand van het werfpersoneel aan te spreken. Zij helpen je graag verder.

Download de Oudsbergen-app

Met de Oudsbergen-app kunnen we nieuws en updates versturen naar iedereen die binnen en in de omgeving van de werfzone woont. Donwload de app gratis op je smartphone.

Met de steun van

Dit project krijgt financiƫle steun van de provincie Limburg en het Vlaams gewest voor 90% van de subsidieerbare kosten.

Contact