Fietspaden en riolering Kruisstraat

Stratenplan

Kruisstraat 32, 3660 Oudsbergen
Startdatum: 23-08-2021 om 00:00

Nieuwe riolering en fietspaden

De vernieuwing van de Kruisstraat is een project van lange adem. Door de herinrichting van de schoolomgeving in Opglabbeek is de verkeersdrukte er sterk toegenomen. Een herinrichting naar een verkeersveiligere Kruisstraat drong zich dus op. Al in 2016 heeft gemeente Opglabbeek het studiebureau Geotec aangesteld om een ontwerp te maken. In mei 2019 werden de inwoners van de Kruisstraat geïnformeerd over de plannen tijdens een infovergadering.

Impact

De werken hebben heel wat impact voor de bewoners. In de Kruisstraat ligt nog geen gescheiden riolering, dus die leggen we nu ook aan. Daarvoor moet de straat volledig opgebroken worden. Verder hadden we meer openbare ruimte nodig om de fietspaden aan te leggen, waarvoor we percelen grond van de bewoners moesten aankopen. De onderhandelingsprocedures om de gronden aan te kopen worden geleid door het studiebureau Geotec en zijn in de loop van 2021 afgerond.

Planning

Fluvius zal na het bouwverlof van 2021 een aannemer aanstellen. In het voorjaar van 2022 beginnen de voorbereidende werken en de werken aan de nutsleidingen. Daarna gaan de rioleringswerken van start.

Infomomenten voor bewoners

Op 14 mei 2019 werden de bewoners uitgenodigd voor een infovergadering. De presentatie kan je hieronder downloaden.

In het voorjaar van 2022 worden de bewoners opnieuw uitgenodigd voor een infovergadering waarin de concrete planning en minderhindermaatregelen worden toegelicht.

Met de steun van

Dit project krijgt financiële steun van de provincie Limburg en het Vlaams gewest voor 90 % van de subsidieerbare kosten.

Hinder

Ernstige hinder?
Ja

Extra info

Wijk
Opglabbeek centrum
Status
Geplande projecten
Bouwheer
Fluvius
Studiebureau
Geotec