Fietspaden en riolering Kruisstraat

Stratenplan

Kruisstraat 32, 3660 Oudsbergen
Startdatum: 19-04-2022 om 00:00

Nieuwe riolering en fietspaden

De Kruisstraat in Opglabbeek krijgt nieuwe fietspaden aan beide zijden van de weg. Door de herinrichting van de schoolomgeving in Opglabbeek is de verkeersdrukte er sterk toegenomen. Een verkeersveiligere Kruisstraat was dus nodig. In de straatligt nog geen gescheiden riolering, dus die leggen we nu ook aan.

Impact

De werken hebben heel wat impact voor de bewoners. Voor de aanleg van riolering moet de straat volledig opgebroken worden. Verder hadden we meer openbare ruimte nodig om de fietspaden aan te leggen, waarvoor we percelen grond van de bewoners moesten aankopen.

Planning

De nutswerken starten op dinsdag 19 april 2022.

De wegenis- en rioleringswerken beginnen na de nutswerken in juni 2022. De bedoeling is om de werken in het voorjaar van 2023 af te ronden. De planning kan verschuiven door externe omstandigheden zoals regenweer.

Bereikbaarheid

Tijdens nutswerken van april tot juni 2022

Alle verkeer is mogelijk in de Kruisstraat, behalve op kortstondige momenten wanneer de nutsleidingen dwars over de straat moeten gelegd worden. Dan wordt de straat afgesloten voor doorgaand verkeer met signalisatieborden. Plaatselijk verkeer kan de woning altijd bereiken.

Ter hoogte van de werfzone wordt er eventueel met beurtelings verkeer of tijdelijke verkeerslichten gewerkt.

Fietsers kunnen in deze periode langs de werken passeren.

Tijdens wegenis- en rioleringswerken vanaf juni 2022

Tijdens de hoofdwerken vanaf juni 2022 is de Kruisstraat afgesloten voor doorgaand verkeer en kunnen alleen inwoners de straat nog in- en uitrijden. Het doorgaand verkeer volgt een omleiding via de Verlengstraat, Dreesstraat, Laerstraat en Hooiweg.

Op de omleidingsroute worden extra verkeersmaatregelen genomen: tijdelijke extra snelheidsremmers, een snelheidsinformatiedisplay en extra snelheidscontroles door de politie.

Toegankelijkheid van de woningen

De woningen in de Kruisstraat en Bieskensveld blijven maximaal bereikbaar. Te voet en met de fiets zijn de woningen altijd bereikbaar. Met de wagen is er een belemmering op deze momenten:

  • de sleuf voor de riolering wordt gegraven voor je deur
  • de fundering wordt geplaatst
  • het nieuwe fietspad en het nieuwe wegdek worden gestort

De aannemer laat elke inwoner mondeling of via een briefje in de bus minstens drie dagen op voorhand weten wanneer de woning niet bereikbaar is met de wagen.

Toegankelijkheid sportzone

De hele sportzone, inclusief sporthal, parking, voetbalterreinen, skatepark, petanqueclub,... blijft altijd bereikbaar. Dat kan via de Kruisstraat of via de Oude Kerkstraat.

Infomomenten voor bewoners

Op 14 mei 2019 en 29 maart 2022 werden de bewoners uitgenodigd voor een infovergadering. De presentaties van die infomomenten kan je onderaan deze pagina downloaden.

Digitale nieuwsbrief

Op deze pagina vind je alle relevante informatie over het project. Je kan ook abonneren op de digitale nieuwsbrief zodat je het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox ontvangt. 

Met de steun van

Dit project krijgt financiƫle steun van de provincie Limburg en het Vlaams gewest voor 90% van de subsidieerbare kosten.

Hinder

Ernstige hinder?
Ja

Extra info

Wijk
Opglabbeek centrum
Status
Geplande projecten
Bouwheer
Fluvius
Studiebureau
Geotec