Kruispunt, het nieuwe ‘kruispunt’ voor geestelijke gezondheid in Oudsbergen

Gepubliceerd opzondag 30 mei 2021 om 17:30
Oudsbergen en Bree lanceerden vorige week een nieuw, lokaal project: Kruispunt. Kruispunt biedt ondersteuning aan mensen met psychische problemen en gaat samen met hen op zoek naar hulp op maat.

Waar en wanneer kan je in Kruispunt terecht?

  • iedere derde donderdag van de maand (uitgezonderd feestdagen)
  • tussen 14 en 14.30 uur

Contact Oudsbergen

Gemeentehuis Opglabbeek
Gildenstraat 1
3660 Oudsbergen

089 810 100

Contact Bree

Sociaal huis
Peederbaan 37
3960 Bree

089 848 550

Waarvoor kan je bij Kruispunt terecht?

Bij het Kruispunt kan je terecht met psychische problemen. Heb je last van depressieve gevoelens, stress, angst, slaapproblemen…? Voel je je niet goed in je vel? Maak jij of je omgeving zich zorgen en zit je met vragen? Heb je geen lopende begeleiding rond psychologische problemen?

De medewerkers van Kruispunt luisteren naar je verhaal en vragen. Ze wijzen je, waar nodig, de weg naar meer gepaste hulp. Alle hulpverleners zijn gebonden door het beroepsgeheim. Enkel met jouw toestemming overleggen ze met je huisarts of een andere betrokkene. Je huisarts kan eventueel ook mee inschatten of het Kruispunt de juiste plek voor je is.

In het Kruispunt zijn zowel jijzelf als je naasten welkom. Indien je dit wenst, kan je een naaste laten deelnemen aan het gesprek.

Het aanbod van Kruispunt is gratis.

Wie is ‘het Kruispunt’?

Het project is een samenwerkingsverband tussen verschillende hulpverleners in Oudsbergen en in de regio. In het team zitten hulpverleners uit verschillende organisaties: DAGG, CAW Limburg, mobiele teams NOOLIM, Wit-Gele Kruis, Zorggroep Zin, Sociaal Huis Bree en Oudsbergen, Revalidatiecentrum Validag.