Gratis psychische ondersteuning via Kruispunt

Kruispunt is een project van gemeente Oudsbergen en stad Bree. De organisatie biedt gratis ondersteuning aan mensen met psychische problemen en gaat samen met hen op zoek naar hulp op maat.

Waar en wanneer kan je in Kruispunt terecht?

  • iedere derde donderdag van de maand (uitgezonderd feestdagen)
  • tussen 14 en 14.30 uur
Contact Oudsbergen
Gemeentehuis Opglabbeek
Gildenstraat 1
3660 Oudsbergen

089 810 100

Contact Bree

Sociaal huis
Peederbaan 37
3960 Bree

089 848 550

Waarvoor kan je bij Kruispunt terecht?

Bij het Kruispunt kan je terecht met psychische problemen. Heb je last van depressieve gevoelens, stress, angst, slaapproblemen…? Maak jij of je omgeving zich zorgen en zit je met vragen? Heb je geen lopende begeleiding rond psychologische problemen?

De medewerkers van Kruispunt luisteren naar je verhaal en vragen. Ze wijzen je, waar nodig, de weg naar meer gepaste hulp. Alle hulpverleners zijn gebonden door het beroepsgeheim. Enkel met jouw toestemming overleggen ze met je huisarts of een andere betrokkene. Je huisarts kan eventueel ook mee inschatten of het Kruispunt de juiste plek voor je is.

In het Kruispunt zijn zowel jijzelf als je naasten welkom. Indien je dit wenst, kan je een naaste laten deelnemen aan het gesprek.

Het aanbod van Kruispunt is gratis.

Wie is ‘het Kruispunt’?

Het project is een samenwerkingsverband tussen verschillende hulpverleners in Oudsbergen en in de regio. In het team zitten hulpverleners uit verschillende organisaties: DAGG, CAW Limburg, mobiele teams NOOLIM, Wit-Gele Kruis, Zorggroep Zin, Sociaal Huis Bree en Oudsbergen, Revalidatiecentrum Validag.