Kermissen in Oudsbergen slaan jaartje over

Gepubliceerd opdonderdag 17 sep 2020 om 12:09
Het stijgende aantal besmettingen, de voorspellingen van de virologen, de ongerustheid van de horeca-uitbaters, … hebben ons doen beslissen dat we dit jaar de kermissen niet laten doorgaan.

Het schepencollege heeft samen met de horeca-uitbaters de verschillende argumenten zorgvuldig tegenover elkaar afgewogen. De beslissing om dit najaar geen kermissen meer te organiseren in Oudsbergen is gebaseerd op onderstaande elementen:

  • Het aantal besmettingen steeg de afgelopen dagen fel, ook in Oudsbergen. Met de stijging en de voorspellingen van de virologen lijkt het niet haalbaar om binnen enkele weken kermissen te organiseren waar een pak volk op afkomt.
  • Ook al zouden de kermissen doorgaan, dan nog zouden de kermissen nooit dezelfde zijn zoals de Oudsbergenaren dat gewoon zijn.
  • Bij de horeca-uitbaters leeft een zekere ongerustheid over hoe ze de horecamaatregelen tijdens de kermisweek zouden kunnen handhaven.
  • Meeuwen-kermis kent jaarlijks een toeloop van duizenden mensen, onder wie ook veel niet-Oudsbergenaren. Die toeloop zou in deze omstandigheden een negatieve impact kunnen hebben op de coronacijfers in Oudsbergen en omstreken.
We beseffen dat we hiermee heel wat Oudsbergenaren teleurstellen, maar wij vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en dat de gezondheid van de Oudsbergenaren voorop moet staan. Onze kermissen zijn zoveel meer dan alleen kermissen. Ze verenigen mensen op straat, in cafés, in de tent … Iets wat nu onmogelijk kan. We rekenen daarom op jullie begrip en hopen dat we er volgend jaar samen een dikke lap op kunnen geven.