Ken jij je wijkagent?

Gepubliceerd opvrijdag 7 mei 2021 om 14:01
De wijkagenten van Oudsbergen staan te blinken in het nieuwe infomagazine dat deze week in je brievenbus viel. Weet jij welke wijkagent bevoegd is in jouw buurt?

Lees het infomagazine online

De wijkinspecteur is de agent die je regelmatig in je buurt ziet. Soms met een dienstwagen, maar vaak ook te voet of met de fiets. Ze staan steeds ter beschikking van de wijkbewoners. Spreek hen gerust aan, want ze maken graag tijd voor jou. In Oudsbergen zijn zes wijkagenten van politiezone CARMA actief. Zij worden bijgestaan door hun diensthoofd Christian De Vos. De wijkagenten werken vanuit het wijkkantoor in de Dorpsstraat in Meeuwen en het wijkkantoor in de Gildenstraat in Opglabbeek. Wegens de coronapandemie zijn de wijkkantoren in Oudsbergen momenteel gesloten.

Zoek op wie jouw wijkagent is

Met welke vragen of opmerkingen kan je bij jouw wijkagent terecht?

  • klachten en aangiftes (door corona is dit momenteel niet mogelijk in het wijkkantoor);
  • overlast in de wijk zoals rondhangende personen, geluidsoverlast en zwerfvuil;
  • burengeschillen en andere conflicten;
  • onveilige verkeerssituaties, onaangepast rijgedrag, onveilig of fout parkeergedrag;
  • schade aan het wegdek, straatmeubilair;
  • wanneer je iets ongewoons of verdachts opmerkt, bijvoorbeeld opvallend veel passage van voertuigen, verdachte gedragingen van personen;
  • andere vragen.

De wijkagent probeert je zo breed mogelijk te informeren, te bemiddelen of verwijst je indien nodig door naar een andere dienst om je verder te helpen.

Neem contact op

Wegens de coronapandemie zijn de wijkkantoren in Oudsbergen momenteel gesloten. Voor aangiftes kan je terecht in de commissariaten in Bree, Genk of Houthalen-Helchteren. De openingsuren vind je op www.politiecarma.be. Voor aangiftes in het commissariaat in Genk maak je best online een afspraak.

Het hoofdcommissariaat is 24/7 open. Voor niet-dringende oproepen is het hoofdcommissariaat bereikbaar via 089 39 14 10. Voor dringende politiehulp of vaststellingen ter plaatse bel je 101.