Renoveren? Overweeg de Vlaamse energielening en Limburgse renovatielening

Gepubliceerd opdinsdag 17 nov 2020 om 13:20
Ga je renoveren? Misschien heb jij recht op de Vlaamse energielening van 15.000 euro aan 0% interest? Zo niet, kan je via de Limburgse renovatielening tot 30.000 lenen aan 1,5% interest. Bij beide leningen krijg je gratis advies en begeleiding van Energiehuis Limburg.

Meer info

5 vragen over de Vlaamse Energielening en de Limburgse renovatielening

 • Wat is de Vlaamse energielening en de Limburgse renovatielening?

Met de Vlaamse energielening kan je tot 15.000 euro lenen aan 0% interest. Dit geld gebruik je om te investeren in energiezuinige maatregelen zoals isolatie of een energiezuinige verwarmingsketel. Met de Limburgse renovatielening kan je tot 30.000 euro lenen aan 1,5% interest. De helft van dit geld gebruik je om te
investeren in energiezuinige maatregelen. Met de andere helft kan je andere investeringen doen in je woning.

 • Welke voordelen levert een Vlaamse energielening of Limburgse renovatielening op?

Naast het voordelige rentetarief (0% of 1,5 %), krijg je altijd gratis en onafhankelijk advies. Een professionele adviseur helpt je met de keuze van aannemers, het bestuderen van offertes en advies over de premies die je kan aanvragen. Zo ben je zeker dat je slim investeert, geen eurocent premie laat liggen én snel de voordelen van je investeringen zal voelen. In je woning én in je portemonnee.

 • Kan iedereen zo’n lening aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor een Vlaamse energielening aan 0% interest, moet je aan één van volgende voorwaarden voldoen:

  • Verhoogde tegemoetkoming
  • Beschermde afnemers
  • Een gezamenlijk belastbaar inkomen hebben van of lager dan 31.550 euro, verhoogd met 1.650 euro per persoon ten laste.

Limburgers die niet in aanmerking komt voor een lening aan 0% interest, kunnen nog altijd een voordelige lening met advies krijgen aan 1,5% interest via de Limburgse renovatielening. Je kan dan tot maximum 30.000 euro lenen. Wie recht heeft op een Vlaamse energielening aan 0%, kan bijkomend 15.000 euro lenen met de Limburgse renovatielening. Het totale leenbedrag kan nooit groter zijn dan 30.000 euro.

 • Wie beheert deze energieleningen?

De ervaren energiespecialisten van Stebo met de bank Onesto. Voor de Vlaame Energielening werkt Energiehuis Limburg samen met de Vlaamse overheid, voor de Limburgse renovatielening is de provincie Limburg partner.

 • Hoe vraag ik een voordelige energielening aan?

Contacteer Ilse Verleysen van Energiehuis Limburg via 089 77 81 29, ilse.verleysen@stebo.be, www.energiehuislimburg.be.

Benieuwd naar andere voordelen, premies of interesse in renovatiebegeleiding? Contacteer dan het woon- en energieloket van je gemeente. Zij helpen je op weg met je aanvraag en papierwerk.

Woon- en energieloket Oudsbergen

 • Oudsbergen -Meeuwen: Elke woensdag tussen 9u en 12u.
 • Oudsbergen – Opglabbeek: Elke maandag tussen 13u30 en 17u.

Bel of mail eerst om een afspraak te maken zodat we je beter kunnen helpen.