Kadee nieuwe naam voor buitenschoolse kinderopvang

Gepubliceerd opdinsdag 20 apr 2021 om 18:03
De nieuwe naam van de eengemaakte kinderopvang in Oudsbergen is bekend: Kadee. Het logo werd getekend door Oudsbergenaar en illustrator van kinderboeken Frank Daenen.

De nieuwe naam

Als gefuseerde gemeente wil het gemeentebestuur de werking van de voormalige gemeenten zo veel mogelijk op elkaar afstemmen. Dat geldt ook voor de buitenschoolse kinderopvang. Het nieuwe huishoudelijk reglement is reeds in voege.  Om de eengemaakte kinderopvang in de verf te zetten, gingen we ook op zoek naar een nieuwe naam. Dat deden we samen met de kinderen van de opvang, hun ouders en onze medewerkers.

Aan alle kinderen, ouders en begeleiders werd gevraagd om na te denken over een nieuwe, mooie, passende naam. Ook tijdens creatieve sessies in de verschillende opvanglocaties gingen de kinderen aan de slag. Met resultaat, want er werden maar liefst 141 verschillende namen voorgesteld. Daaruit werden 25 namen geselecteerd.

Daarna boog een jury zich over de verschillende inzendingen en selecteerde een top 4. Deze jury bestond uit kinderen en begeleid(st)ers van de kinderopvang. Alle opvanglocaties en leeftijdscategorieën waren vertegenwoordigd. Zij gingen met stickers en stiften aan de slag en reduceerden de top 25 in een recordtempo naar een top 4: Boomhut, Kadee, Patapoef en Zandduintje.

Daarna gingen de stembussen open: op www.oudsbergen.be en via stemformulieren in de gebouwen van de kinderopvang kon er gestemd worden. Boomhut en Kadee staken er al snel bovenuit. Aan het einde haalde Kadee het net van Boomhut met slechts 4 stemmen verschil. Deze naam werd feestelijk, en binnen de huidige coronamaatregelen, aan de kinderen en de buitenwereld bekendgemaakt.

Aan de hand van verschillende spelletjes ontdekten de aanwezige kinderen de naam. Alle kinderen van de kinderopvang krijgen een leuk gadget.

Het logo

Aan illustrator Frank Daenen uit Oudsbergen werd gevraagd om een logo te ontwerpen bij de nieuwe naam.

Het logo is meer dan enkel de naam, er zit een knap idee achter. Het is belangrijk dat het nieuwe logo aansluit bij de visie van onze buitenschoolse kinderopvang. We willen dat alle kinderen bij ons naar hartenlust kunnen spelen en ravotten. Het welbevinden, betrokkenheid en spelplezier van de kinderen staan daarbij centraal.

In elke letter vind je de kenmerken van een seizoen, met een eigen figuurtje. De dino in de letter K speelt in de lente, de letter A toont een octopus in de zomer, de sprookjesboom in de herfst is terug te vinden in de letter D, de eerste E laat een verschrikkelijk sneeuwmonster in de winter zien en de draak van de laatste E speelt allerlei spelletjes binnen. Daarnaast zijn verschillende elementen terug te vinden in elke letter. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar de trompetspelende kikker. Op die manier krijgt het logo een bredere invulling en wordt het een speels gegeven voor de kinderen.