Nieuw gebouw kleuterschool en Kadee Louwel

De bouw van de nieuwe kleuterschool en de renovatie van de kinderopvang aan Vrije Basisschool De Zandloper zijn lopende.

Omschrijving

Het oude gebouw van de kleuterschool maakt plaats voor een nieuwbouw, die in september 2024 in gebruik wordt genomen. Daarna worden ook de oude ruimtes van Kadee Louwel aangepakt. De bouwwerken worden verwacht volledig klaar te zijn tegen het eind van de herfstvakantie.

Het oude gebouw van de kleuterschool en de kinderopvang was aan vernieuwing toe. Daarom hebben we in samenspraak met De Zandloper besloten om het gebouw af te breken en een nieuwe kleuterschool te bouwen.

De nieuwbouw voorziet in een polyvalente ruimte die gedeeld gebruikt wordt door de kleuterschool en de kinderopvang. Tijdens de schooluren maakt de kleuterschool er gebruik van, na schooltijd voor de naschoolse opvang. Door het gedeeld gebruik kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte en creƫren we een fijne leer- en speelomgeving voor de kinderen. De polyvalente ruimte zal dienen als speel- en ontspanningsruimte, maar ook als educatieve ruimte.

Het nieuwe gebouw beantwoordt aan de huidige duurzaamheidsnormen. Het gebouw zal voorzien zijn van zonnepanelen en warmtepompen en is fossielvrij.

Timing

Fase 1: Bouw nieuwe kleuterschool en polyvalente ruimte

De bouwwerken zijn volop aan de gang. Als alles goed verloopt, is het nieuwe gebouw gebruiksklaar in september 2024.

Fase 2: Vernieuwing ruimtes oude Kadee Louwel

In juli 2024 starten de afbraakwerken van het oude Kadee-gebouw. De ruimtes worden vernieuwd en verbonden met de polyvalente ruimte en de kleuterschool. Als alles goed verloopt, zijn alle ruimtes gebruiksklaar tegen het einde van de herfstvakantie in 2024.

Budget

Voor de multifunctionele ruimte in de school betaalt het gemeentebestuur 38.418,54 euro. Voor de verbouwing van het gebouw van Kadee trekken we 215.704,28 euro uit.

Foto's

Status
Deelkern
Aangepast op dinsdag 28 mei 2024 om 20:28